打少陣支那遊戲使死㗎?

547 回覆
1036 Like 138 Dislike
知唔知咩叫double standard??
而家係大家都用google apple情況下有個撚屌玩支那遊戲,如果屌鳩玩支那遊戲嗰條撚屌係唔用google apple就真係double standard

重有你要拎例子嚟批判人唔該你用啲自己都一樣冇做嘅嘢,拎啲自己一樣做唔到嘅例子嚟批判人柒唔柒?
剩返20%大部份唔係左膠(Rockstar) 就係奶支 (EA, 共雪)
Nexon都奶奶地,Ubi都唔係幾硬,已知仲硬嘅得Bohemia
由頭到尾都係騰訊
從來冇諗過批評任何人
係屌你條柒頭自己要用就奶共都冇問題
日日用google/apple service 走去屌人用奶共野唔係double standard 係咩
不如你整個list, 睇下top 25有幾多隻係冇中資
黃衛兵(e.g.樓主)邏輯:自己唔用,無用嘅就屌得,用開果d就隻眼開只隻眼閉
gay cook奶共?睇唔到
lol係騰訊?唔知wor
反正條柒頭自己唔打機無咩所謂
自己無做到就可以批判其它人
ubi 騰訊有股份
epic game 騰訊都有
根據樓主logic 基本上全部用unreal engine 既game 都唔玩得
睇黎真係要玩用Unity開發嘅獨立Game先玩得落
同原神碧藍合作出特別版電子雞
Scan一次可以轉一次蛋
班友爭住去scan都似
避重就輕都唔撚識?而家一個人用google同一個又用google同玩支那遊戲明顯分得出邊個情況更嚴重啦,你話我批評人但唔接受人批評就真係有問題

但而家批評自己嗰個係條搭黨鐵玩支那遊戲加用google嘅撚屌,咁樣都講得過去?

咪撚再偷換概念包裝自己做嘅嘢係冇問題啦
識唔識乜鳩係避重就輕?

以前都識分紅裝修藍罷買啦,而家好明顯支那遊戲比奶共遊戲更大罪惡

你老母嗌你買米買平啲,你會唔會話全部米都好撚貴就買最貴嗰個?
U既股東入面咪又係一堆同大陸有關既公司
美術 熱情 創意 唔敢講
人工一定平過香港
on9 用3310唔得?
大把人唔係用smartphone 啦
點解要用google service? 睇返實體地圖唔得?
想知你係咪行路返工 黨鐵 巴士 全撚部都係奶共喎
遊戲對好多人黎講係唯一紓壓既方法
不如你講下有咩game 可以玩
戰略版果隻應該係暗榮OEM
樓主話玩日本驚囉
不過大部分日廠驚,特別係手機驚連同大陸驚挽鞋嘅資格都無
暴雪打壓香港人已經去到罷玩
試舉出一間又唔奶共又冇支資既game 廠
暗榮三國我只玩5, 10同11代
大把支資扮台資,日廠
條友都on9
你依啲撚人係咁當話避重就輕睇唔撚到,下下拎啲自己都未做到嘅嘢嚟同人鬥柒唔柒啲,淨係識合理化自己啲行為,算撚把啦,根本同你講幾多都晒氣,因為永遠有人咁樣批評你就會偷換依啲概念嚟合理化自己唔使進步
Bethesda
Fallout 定 係Skyrim
中國共產黨都係反派。
Skyrim入面 Thalmor都係形射支那人
你舉左例有咩game 廠冇奶共冇支資先叫人避重就輕啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞