[KPOP] K-POP 2021討論區(45)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
寄生上流
真係乜嘢家庭教出乜嘢人
大醬師肯定全家冇一個係有家教
個老母上節目都咁
私下一定擺曬長輩款仲閪
真係祝你個女永不翻身
[閒聊] 前April成員 玹珠IG發文

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1618675563.A.1C9.html
韓劇同現實其實大多數一樣 有啲咩醜聞大公司政客都係暪咗先 俾錢收買人 啲記者要爆料就冒好大風險 演員歌手係男人嘅話犯錯道個歉隔一排又出得番黎 但女嘅就好似要成世俾人標孭住包袱咁
拍戲如果啲題材講多啲女性 以女性角度出發就話女權 誣衊啲男人醜化男性
有啲前輩就懶係嘢咁扮大牌恰人 好似咁樣對啲後輩係應份嘅咁「前輩教精你啊 袋錢落你袋」
韓國 男同女離婚都差好遠
成日覺得韓國啲前輩文化同敬語文化真係累死人
有個人扮你把聲 你覺得好?
應該係佢老母特登扮玹珠個語氣嚟玩鳩/笑柒佢
係咪得佢地一個國家係咁
曾單獨報道金正賢下車背後故事的記者姜京允透露新聞取材後記,指出徐睿知經紀公司回應中謊稱金正賢說她沒錯,並預告比徐睿知更過分的明星都有,明星作威作福新聞正在準備中
2:再怎麼是主演能夠要求更改劇本嗎?因為《時間》的編劇導演很溫順在業界評價很好,實際上導演對金正賢說過「電視劇對你的人生而言並不重要,你多想想自己(照顧自己的健康)」,所以導演現在沒有進行任何採訪,他怕自己無論做出什麼發言變成箭射向演員,所以決定不發言

之前徐睿知個導演又係硬食話放真碳,韓國D導演無乜權力?
仲要係長輩
可能係笑玹珠把聲
仲有日本
屌佢哋老母落地獄
之前睇過一個在韓台灣YouTuber 講大學d前輩都會玩後輩 對住後輩講粗口 叫後輩幫自己執手尾 又要大大聲同前輩打招呼等等 真係好癲
佢地又唔係幕前 無乜必要面對大眾
硬食個個話係寧願say sorry都唔想再被人鬧
仲有日本
其實好多語言都有分類 有啲男女都有分別
但我覺得韓國語言文化最衰(唔係指韓文難聽)
個老母咁撚大個人對個妹妹仔單單打打咁真係好難睇
香港都有大仙
即係語氣感覺上佢老母都有啲八婆feel
即係你同friend傾計無啦啦串你「你都係咁芝麻」
可能係睇個演員後台硬唔硬多d
睇履歷, 新導演係冇乜牙力
首次擔正如果成績唔好就冇投資者會肯用, 只能永世繼續做副導演, 所以新導演通常乜都say yes
可能知個女蝦佢添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞