[KPOP] K-POP 2021討論區(45)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
咁佢老真係無計
有時覺得韓國人d格同大陸人有得揮
真係野蠻人黎 又好鬼自私
如果諗返香港嘅話 好似明tvb係垃圾 戲個啲演技好啲
得一個ig post可能唔講?
但多數都攞TVB出身嚟打飛機
【theqoo熱帖】李娜恩的母親對李玹珠的態度也有引起爭議的部分

https://www.douban.com/group/topic/221567666/

2015年11月公開的《April走了》第11集中,裝飾成去成員家吃飯的樣子,賢珠和彩媛去娜恩家吃了娜恩媽媽準備的食物。

引起爭議的場面

1⃣️吃飯的時候

娜恩媽媽:玹珠不太能吃辣,對不起,我為了炫耀刀法,把辣椒搗碎了很多。
為了向不喜歡吃辣的人炫耀刀法,讓他多放點辣椒吃? ? ?
即使這樣,玹珠還是會笑嘻嘻的嗚嗚嗚嗚

2⃣️ 學習煎餅製作方法的時候

玹珠:想學學做煎餅 請稍微告訴我一點
李娜恩媽媽:(像孩子的聲音一樣)魷魚已經貼好了 材料沒有了
李娜恩:媽媽為什麼那麼說話?按媽媽的口吻說吧
李娜恩媽媽:哦莫! (語氣)學玹珠了
突然模仿玹珠的語氣 好可怕
講咩?
有冇啲類似denq緊貼韓語新聞又有啲fans一齊討論下嘅韓流YouTuber
做香港服務業都可以見好多
cls 又有新發現
好似以前亞視出身咁
唔怪得李娜恩會蝦蝦霸霸啦
跟佢媽學返黎
好多以為戲劇情節原來係韓國社會寫實嚟嗰下先受衝擊
原來成家都係賤種
thanks!佢老母低落幾後生 同個女一樣咁八婆
個老母都係咁閪
我就無親身接觸過 答唔到
不過聽講部份係幾自私
娜恩媽媽:玹珠不太能吃辣,對不起,我為了炫耀刀法,把辣椒搗碎了很多。
為了向不喜歡吃辣的人炫耀刀法,讓他多放點辣椒吃? ? ?
即使這樣,玹珠還是會笑嘻嘻的嗚嗚嗚嗚

睇到真係燥到 做乜撚野姐
屌你老尾係咪好好玩呀 好撚巴閉呀
都係drama serve 大眾 電影高級少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞