本土食評App就黎撐唔住 創辦人哭訴:做唔住就要靠母幹

496 回覆
783 Like 59 Dislike
help u push
幫推
g持,一陣down
睇下好無用先, 多個選擇都好
個app網頁套殼嚟嘅
推爆你,最撚憎d垃圾狗食鋪
睇到呢d都正評一大堆真係屌你老母
香港食店有一半以上都係無誠意唔好食
得10%係好食,其他都係中中挺挺
1. 改個好啲既App名
2. UI執一執佢
例如啲字放得太密
或者啲熱門嘢應該放高啲
Layout盡量簡潔啲,好既App集中做好一樣嘢

3.需要IT幫手可以出句聲
好得多, 又易記又易讀
true review 根本超難讀
pish
Product個定位唔清晰,如果行openrice model但你個database同餐廳資料都唔夠對手update, 淨係靠本土谷人氣唔會捱到好耐。如果想行黃圈/本土,不如做個黃foodie推介嘅食評platform仲好,同埋做digital都預咗燒1/2年錢儲夠active users先好諗賺錢...
多謝你嘅意見
地圖搜尋功能會考慮再整方便user
另外app名同logo會再諗清楚點樣令個branding做好啲
係 sorry無資源再寫真native
多謝支持當年試過同囡囡book兩三次生日飯都食到成肚氣 真係好嬲好嬲
見到你開post先知有個咁既app

雖然好少出街食飯,但已下載 g持
多謝你嘅意見
改名一事會再慎重考慮 ui嚟緊都會有optimisation
另外多謝你嘅心意 有需要會搵你幫手的 大家喺度畀咁多feedback我哋已經很感動
多謝巴打意見
我哋會再諗清楚個app嘅發展方向 同埋點樣再同其他類近app differentiate多啲
omakase 中伏揮手慘過死,又貴到喊
簡單一句,用戶行先。
舉個例user指控間野難食,服務態度唔好我哋係會照批的。

我哋講緊嘅唔批文係惡意攻擊嘅情況下,先會查返server資料決定批唔批(如出文時間、數量、用戶等等)

如果餐廳尊重用戶嘅意見,肯接受批評同改善,自然餐廳評分同客源就會返返嚟。

目前我哋首要目標係增長用戶,所以現階段推廣同埋改善返大家講過嘅問題會更為優先。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞