本土食評App就黎撐唔住 創辦人哭訴:做唔住就要靠母幹

496 回覆
783 Like 59 Dislike
人地同你講既野爭好 L 多喎,人地真係建設性,一睇就知係行內人。而且標榜本土有咩問題?本土又真係其中一個賣點,起碼比鬼國 app 好喇
師兄有 d 料到,請問做邊行?
唔收廣告點生存,
廣告可以照收, 照到明係廣告咪得
或者應該解釋清楚少少 唔係杜絕假食評
而係你食完間野發現中伏可以畀返個負皮佢懲罰佢 或者 寫返篇食評插間餐廳 我哋係唔會拒批的

最後都係希望個真實性由公眾主導
我哋係照收廣告的 但學你講會標明Sponsored
上面提到其中一個承諾 就係為咗防止利益衝突寫明「所有餐廳廣告均只用作宣傳,對該餐廳評分無影響」
push
downloaded
add oil bro
啱啱下載完諗住寫食評

唔係唔想幫係幫唔到
即係要七日之後先可以寫?
唔好意思 暫時有哩個logic限制註冊
介唔介意喺IG畀個電話我哋 咁你就可以再驗證一次
有乜重點?

作為餐飲店老闆,無 intention join 你個 project
正面食評都有人當打手,負評又唔想見到,為乜要方自己間舖上去俾人評

還是賣點係另一個 marketing platform? 咁不如係飲食男女/ufood 落多兩次廣告

你哋諗諗自己個市場定位係乜, sweet spot係邊先啦
對於 foodies 來講,個平台夠受眾就係佢 join 個平台

你哋個 case係要借 foodies既名氣做相反既操作

佢哋會幫你,但一樣既 content 繼續會係其實平台 YouTube/FB/IG/Twitter 睇到

而 foodies又肯唔係同你哋出專屬你哋平台既合作/企劃呢,你哋諗諗啦

市場好現實既
建議可以加個地圖搜尋功能
個app個logo都可以再設計下
冇乜記憶點 就咁睇唔覺關食物事
真。 叫食評撚都好過佢
push
ngx
push & share ~
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞