本土食評App就黎撐唔住 創辦人哭訴:做唔住就要靠母幹

496 回覆
783 Like 59 Dislike
又推
應該係一班IT人寫個app出嚟
但marketing完全未諗
downloaded
岩岩down左 其實個app唔差 排版幾干淨 望落去又唔會話一大堆廣告 幾舒服 我想要既function基本上都有 會keep住用

主要真係知名度唔夠 我估宣傳方面要諗諗 令人地知道你地 上面d師兄我覺得講得幾中point 淨係睇你地個名 你唔上來post話自己係食評app 我真係唔會知道 平時亦見唔到有關於你地既廣告 諗諗點樣另人知道你地同記住你地應該可以吸引到一大班用家 尤其是大家而家對openrice咁不滿
另外Menu個度可以諗諗
直接改名做 港 食評
幫手推推
要改過個名
寧願你就咁truereview
同openrice一樣三音節都無野
佢中文叫開飯 你咪叫真食/真評
似marketing 出事
經過openrice洗禮後
睇食評已經唔係一個必要的user task

不如做多啲research
睇下而家呢一代人係搵餐廳呢個task上面有無咩變化
你見得到個變化 先至有出路
聽巴打一言 勝讀萬年書
多謝巴打打咁大篇文回應我哋
我哋的確係做business development/ marketing 方面唔太成熟 目前都仲學習緊哩啲野

你講嘅user story/ ecosystem/ app kpi入面由一開始完全唔諗到依家慢慢逐步自己試下做 當然tech底嘅我哋仍然都唔係做得太好

我哋再plan下個大feature嘅時候 會再做多啲research同諗真啲點樣去做好啲
都唔差得遠 我哋會反思返大家今日提過嘅問題
睇完L佛就download左
但見你地好多餐廳都無
其實係要keep住用家去update定點
我都有係openrice寫下
想copy過去
多謝g持
今日大家提過嘅問題 小弟定必反思
Push
想買的 但Truereview個domain要1M usd
有機會改名/下個project會改好啲
推下
Sorry 明白資料係比較少
目要用家update 另外我哋定期都有人手update 係好慢咁解
叫港。食 kongeat 點睇
啱用落返我credits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞