本土食評App就黎撐唔住 創辦人哭訴:做唔住就要靠母幹

496 回覆
783 Like 59 Dislike
而家會有人睇食評?睇下食物相環境相就算
靠食評點保持人流啊
個名好難記
push下先
好產品都需要好marketing
不過而家嘅年代,
好大可能係無錢宣傳,人地見唔到你
你做得幾好都無用

要學大陸咁狂落廣告
好似手遊原神咁,佢地使好多錢youtube係廣告度
支持下
X 好marketing
O $$$$$狂落廣告,次次開youtube都見到
幾年前OpenRice都差D收皮
好app幫推
下次樓主出post
Post埋ios and android嘅apps link啦
你個app同以前嘅OpenRice一樣衰同樣嘅嘢,水至清即無魚,你唔收餐廳錢但餐廳可以俾錢人寫食評,所以呢類宣傳好難係賣點,因為大多數人用OpenRice係睇地址同埋食物相,味道反而唔係第一選擇因為好多人會為打卡而食。最好增加openrice無嘅功能,例如香港好多人都有選擇困難症一出街討論食乜都煩一餐,所以增加一個可篩選菜式、地點、價錢嘅隨機選擇餐廳功能,將選擇餐廳嘅責任交比app。
另一個問題係app唔夠精簡,應該吸收OpenRice優點簡單用幾個去顯示餐廳評價,當用家見到餐廳多嘅時候㩒入去餐廳頁面睇內容時應該簡單顯示餐廳資料同埋中文地址唔需要成個地圖露出黎,下面就可以係食評簡介當進入食評介面真心建議加入OpenRice上方嘅篩選,餐牌、編輯推介、餐廳推介、

Pish
㩒錯不推文 再pish
我哋黎緊會做多啲新feature
再同其他食評網differentiate多啲
多謝兩位巴打意見
我哋之前係想用錢畀google/fb/ig/YouTube 做marketing 但有啲唔抵所以冇繼續落
嚟緊我哋都會檢視下自己有咩低cost啲嘅marketing
同意 其實大部分人用OpenRice 都係揾間野係邊 食乜菜咁上下 跟住就算
多謝巴打意見
我哋目前首頁有個餐廳神器 click入去就可以隨機搜尋附近1-2公里餐廳 嚟緊會加多啲filters

另外都收到好多feedback係唔夠精簡 我哋會再開會睇下長遠點改善uiux
up
做生意一定係要專,太雜撈埋晒一齊就冇人認得你
每樣都係獨立做會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞