[AROHA] ASTRO 討論區(1) - ONE 回歸大發

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
銀優真係
Carry團升4倍銷量
老實如果Astro喺第二間社出道個銷量可能一早已經突破咗
以F社咁垃圾嘅營銷嚟講佢地可以講係奇蹟嚟
Sorry JINJIN
唔撚記得咗
睇返次PLAY賠罪
https://youtu.be/4ckf2-XoXJQ
佢地就係預咗唔會同Astro續約所以只想喺佢地身上賺最多嘅錢之後再捧新團
我估因為F社覺得同出咗名嘅成員 (尤其銀優) 續約要俾大筆錢, 所以寧願攞住舊錢去捧新團幫佢地錢搵錢
但係跟團活動銀優都係分6分1喎, 所以銀優其實勁蝕㗎
第一首仲係佢第一首作嘅曲
https://youtu.be/r0uj2Q5-BeQ
佢放得出嚟即係唔要得嘅都咁
無放出嚟嗰啲
望就咁望啦
始終依家仲要有人旁住作曲
路人唔會唔會覺得佢地真係獨立完成到首歌出嚟

F社真係好撚廢
我諗係預咗佢地唔續
所以完約前揸乾揸盡
弊在大家一路課金俾F社賺, F社就無將資源擺番喺Astro身上同唔珍惜佢地呢
或者F社真係無預佢地續甚至唔打算同成地續
*佢

上到咁嘅銷量唔係大公司就外國紅團
有啲含撚住條金鎖匙嘅團Fans仲會恥笑我地
大佬 話就話咩演員公司
識閪搞偶像咩 識搞師姐團就唔會畀佢地搞成咁
含住條鳩毛出世 出道仲用三叔垃圾耳機
乜柒資源都無捱到今時今日咁
真心覺得已經起晒額完成
我老婆話下次MV仲係廠景就飛去韓國斬柒佢老味
好明顯
上次CB公司肯買下放送分都不至於得1個1位
唔使投資
又有回報
所以佢地拎唔拎到一位,公司同路人一樣WFC
最緊要賣到碟 賺到錢畀佢開新團再無限LOOP
完約你續就續 唔續就拜
反正有新團我使撚理你舊團
要啦!預埋我!!
所以係F社唔想續佢地多過Astro唔想續?
點解F社會覺得自己可以捧得起新團養公司架
咁有自信得唔得架 真係聽執
諗起文彬之前話Astro5年後都完就好sad
原來係真
如果佢地自己出來開公司就好啦
又唔洗散
屌真係好好聽 洗晒腦想dow落嚟loop
首歌好溫柔
Rocky明明咁有才華 F社就一路都唔重視佢
哭咗希望仲有mv出
阿嫂好激進
係就好啦永遠一齊
但係6個夾埋都冇咁多錢啦
比傻閪公司食晒簡直係freeride嚟
乜力都冇出咁濟就賺咁多錢
都有啦
同埋都7年
係人都會諗下七年之後自己條路點行
所以點解成日話韓團七年魔咒就係咁解
人大咗好多諗法都會唔同
當初大家一齊出道 由零開始
到依家出道七年 回頭望一望
其實自己仲適唔適合依條路
同埋站於現實層面
依家都出道五年幾
正如公海所講 到依家提起ASTRO 路人只會諗起車銀優
我唔會期望路人觀感改變
以現有資源唔會捧到個同銀優有相同人氣嘅成員
因為要紅一早紅咗啦
奇蹟更加唔會降臨係男團身上
所以我覺得佢地未來可能會好似帝國之子咁
拍戲嘅拍戲 做綜藝嘅做綜藝 退出嘅退出
唔續約 唔解散
見佢上網睇緊咩刀利啲
要save低今晚聽

F社最大既問題係
無幫idol發掘/安排最岩佢既位置
機會唔會係天跌落嚟啦
出首歌都kill哂
千里馬都要遇到伯樂
希望佢地唔好放棄Keep住作啦
就銀優、文彬、產賀嚟睇, 我會覺得佢地唔想續多, 如果Rocky、JinJin、MJ嚟睇, 就F社唔想續多
不過都係嗰句, 就當F社真係想續, 如果Astro開價太高F社計過無着數佢都係寧願唔續而攞舊錢捧新團況且佢講嗰90億大部分好似打算集資返嚟, 即係自己只係攞好少錢出嚟
所以我估九成唔會續喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞