[AROHA] ASTRO 討論區(1) - ONE 回歸大發

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
有可能F社見其他韓團都係咁樣風格覺得要照跟吧
其實一路以嚟Astro都係走較清純可愛嘅風格, 如果強行照搬其他韓團嘅中性妖冶風格長遠會無咗自己嘅特色
另外我最近睇過新聞話韓國人對於男演員喺電視劇除衫騷肌開始覺得反感, 佢地話唔應該用男性嘅身體去滿足女性嘅慾望, 偶像圈都可能會有呢個問題, 今次Astro啲打歌服咁清涼遲啲可能又會俾網民攞出嚟講㗎喇
睇團
其實團團都可以玩得好
但要有一個好嘅幕後團隊
ASTRO比我嘅感覺好似次次CB都轉咗一批人搞咁
All Night 接 Blue Flame
Blue Flame 接 Knock
Knock 接 ONE

窮唔係藉口嚟
窮都有窮玩
公司唔肯畀錢咪諗個好啲嘅Idea

依家韓團好多都係賣靚 賣型
點解? 因為咁先引到人入坑
所以銷量會好,但路人唔受

真心認同睇完MV唔知想表達啲咩
無內涵好大獲

其實收錄曲首蝴蝶效應一聽好多畫面
我覺得可以做下啲反映社會問題嘅MV
例如:欺凌 後生仔難以向上流動等等
咁先會有機會吸到下路人Fans

同埋要多啲曝光
你有無見團回歸期可以成日無行程
團行程就係瘋狂電台

再係咁 真心唔太睇好
因為太多團都係咁 睇到好疲勞
好似依排同期CB摸丁男團咁
係好多人屌 但屌還屌
起碼有人理 有人理就有曝光
你睇今次除咗Fans 邊個路人理
咁就死得啦
人地飲晒頭淡湯
依家走去跟人咪會畀人有好強烈嘅既視感
今次MV我第一望眼就好NCT
當然同佢搵個作曲家都有關
因為個作曲家真係幫NCT做過主打
但玩人地Concept搞到無咗自己風格
今次同期有人畀我地更露
所以更加無討論度
湯丸巴你又講得啱呀, 引人鬧都可以係種宣傳手法嚟, 起碼吸引到路人注意, 令佢地有興趣去睇下究竟係咪抵鬧先, 起碼已經吸到hit rate
雖然今次CB已經叫有啲綜藝上下, 但係對比其他團都係算少, 而且知名度唔係一朝一夕就有, 平時無活動都要諗方法keep住曝光先得㗎
其實F社搞唔掂或者唔想搞真心建議拎出嚟畀Fans集思廣益 百屌成材仲好過依家咁搞
但可惜佢地只係諗緊點解係依團CAP水 然後開新團
可能都預咗佢地唔撚續所以是鳩但但咁
完全無視上次MV設定真係似唔想搞 不如搞爛佢算咁
所以有時搵新晉嘅曲詞編監反而仲會帶到創新出嚟, 幫SM團做開嗰啲已經無晒新鮮感, 唔係都唔會睇得起F社呢啲細公司啦
另外嗰隊就唔算暴露, 係露骨啫
想搞hehe concept諗住宜家夠hit
但係今張碟唔係好多首歌團員都有份參與咩
定係F社要求佢地咁講, 實際係公司只係鳩做hea佢地喳
今次JINJIN作首All Good真心可以拎嚟做主打
起碼睇完好開心 歡樂先
ONE我睇完覺得好攰 佢地好攰

好似遲下仲有套BL韓戲會上Netflix
呢期全東亞都興BL, 泰國之後到日本、台灣, 宜家連咁保守嘅韓國都攞嚟做, 好快趣就玩爛㗎喇
BTW, 韓國人社會唔係一向唔接受hehe㗎咩, BL劇個市場會唔會好細呀
我有睇到近幾隻碟啲rap都係JinJin同Rocky自己作, 連排舞好似都係Rocky負責埋
作曲作詞就好似舊年定2019年開始有

吓, 咁撚慘
Rocky自己作嘅歌俾公司ban晒
咁我又未覺得難聽
但事實上
我當初聽all night 同crazy sezy cool
真係第一次聽就已經覺得好聽同洗左腦
今次one 就唔係 要聽多幾次先覺得好聽
無乜點研究
雖然韓國咁撚大男人主義
但拍畀GAY同腐女都可能殺出條血路
反正啲人都係又要屌又要睇
點都係有人屌好過無人理
逆襲團BG有句名句
就係寧願你憎我 都唔好無視我
所以melon音源差成咁
100萬銷量講緊係咁耐以黎啲碟??
定淨係All Yours?
累計
即係出道到依家 破百萬咗
無乜細公司團做到
GATEWAY有呀 빛이 돼줄게 Lights On嘅詞曲係JinJin作
佢哋自己作嘅歌簡直係有質素保證咁
自己作嘅歌真係好好聽
希望可以係完約前出到一隻全部都自己作嘅碟完jinjin 一個心願
Rocky第一首好好好好聽好想有完整版傻閪公司
到底點解呢間公司可以咁忘恩負義 Astro養起咗佢哋 但係就咁對佢哋
就唔驚Astro唔續約冇錢賺執笠架咩
咁都勁架喎!!
唔錯啦!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞