【無限在石教】놀면 뭐하니? 玩什麼呢? 討論區(6) - 停更=世界末日

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
點算
Tvn 稱霸韓綜
依家個時段廣告再加置入式廣告收唔少
淨想都不得了
去有線台開個新節目
大把資源同錢
應該仲正 仲好睇

MBC應該好多限制
無挑當年咪又係咁
紅嗰陣退落嚟好過做到唔紅收皮
同埋真心想大神 泰浩休息下
但mbc 啲cg 同字幕鳩得黎好正
Radio star同我獨都有類似風格
轉去tvn大把資源
tvn捨得洗錢
份人工+獎金又多
仲要題材唔受限制 最緊要吸到收視
「閒著幹嘛呢」金泰浩PD,離開MBC…期待走獨立路線
據電視台透露,金泰浩PD最近向MBC表明瞭辭意。
金PD現在和很多後輩PD一起參與的MBC「閒著幹嘛呢」,直到今年年底他仍然會參與製作,然後再為美好的告別做準備。
金PD自2001年進入MBC後,時隔20年再次辭職。作為電視界最佳明星PD,他數次被傳出辭職說、跳槽說等傳聞,但是金PD卻堅定不移地投身MBC。這次,他要進行新的挑戰。
金PD今後的去向尚不清楚。預計,他不會轉投大型電視台或製作公司,而是成立獨立的製作公司,開始第三方行動。
(cr naver)
msg wannabe二輯個特别合作
連金泰浩
又諗返起佢同明秀嘅美男番外篇
TVN係獨立製作公司咩
其實自由身做外判PD都好似唔錯
第八美男
明明明秀贏左但係
開製作公司估唔到
any肥支持

節目點算
啱啱先開始轉型 唔係咁快又玩完嘛
未必嘅
泰浩走嘅
可能節目繼續做呢
一來都係MBC咁耐啦 轉下環境都唔係壞事嚟
之前Netflix+金泰浩拍綜藝就Feel到少少
同埋有少少覺得泰浩想畀啲細上下位
【無限在石教】놀면 뭐하니? 玩什麼呢? 討論區(7) - 金泰浩年底下車 開創新挑戰
https://lih.kg/2691636
離開的確係幾可惜..節目上都睇下接手點樣
保持住樂觀先 唔一定新PD就一定係差嘅
估計呢段交接期就會睇得出分別
上次畀無挑班仆街仔撚得多
今次泰浩表示我先下車了
利申 鳩UP搞下笑

大家唔使咁灰啦
有泰浩開個靚頭 我覺得仲有排做
雖然之前音樂題材做太多都畀韓國網民屌悶
換個環境對泰浩同嚟講唔會係壞事
你地諗下如果自己係同一間公司20年會點
之前吹咁多風都係堅持係MBC做
依家下定決心走佢自己都一定深思熟慮
同埋一定有同大神傾
所以尊重佢每個決定
無佢 無無限挑戰 無玩什麼呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞