【無限在石教】놀면 뭐하니? 玩什麼呢? 討論區(6) - 停更=世界末日

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
想知kcm點解成日要戴airpod?
之前媽媽有事miss咗一次電話
之後好返都keep住戴 變咗習慣
記得佢初初好少講野 之後成個人醒神晒
唔會焗住好唔舒服咩
仲要佢好似戴得好實
真係幾襯
正職演員係唔同d
確實有少少 但諗到朴宰正同池冇咗呢個機會 可能真係之後未必會聽到佢哋唱歌 就覺得有啲唔忍心
幾好聽
下集100 係咪會就咁完結 睇預告好似
個個都眼濕濕 似係
次次限定都係搵人+前期勁長
活動+farewell 得2、3期
唔知係咪前期拖得濟睇到冇乜癮
前期都係王鼻盲選最搞笑
Sing~song~
首歌雖然對比頂峰冇咁有深度,無論演譯方式定首歌本身,但好入腦,會係咁loop
因為MOM個首真係好有SG Wannabe風格
大神訪問:

-MBC‘無限挑戰’現在人氣依然不減,‘無限挑戰’對你來說是什麼意義

「當時也經常會想‘人生中能遇到這種節目嗎’,‘無挑結束後還能做其他真人秀嗎’。終映已經三年了,對我來說還是摘也摘不掉的人生節目。剛開始的時候電視台高層說‘做個10年試試’還想著這怎麼可能呢。就那樣開始了卻受到了很多的喜愛」

-和金泰浩 MBC PD一起同伴成長了呢

「是給了很多新鮮的刺激的製作者中的一員。‘無限挑戰’眾多的特輯中‘尋找錢箱’篇真的很新穎。一開始甚至會有‘這是什麼呀?’的想法。就像是變身成了電影中的主人公的感覺。投入度真不是開玩笑的。結束了還疑惑這到底是什麼。」

-‘無限挑戰’初期是很柔弱的設定,現在轉變為也會發牢騷也會發火的設定了呢

「做‘無限挑戰’的時候,是沒有我主持就會亂七八糟的狀況,需要一個整理狀況的人。職業棒球隊也不是有了一個能打出全壘打的擊球手就一定會贏。只有靈活的配合,隊伍才會贏,節目也是這樣。雖說沒有明確的分工,但如果有我要承擔的角色的話那我義不容辭。只是為了迎合那種狀況,並不是故意去設定。我認為就算不是最棒的組合,也要一起做到最好。」

-最近‘無限商社’世界觀的擴張嘗試很出色,其他的內容也有擴張的可能性嗎

「正在討論無限大的擴張可能性。夢想著那種出演者能夠靈活性出演的自由的節目。‘無限挑戰’只是題材很自由,出演者卻很固定。當然剛開始可能會有執行誤差,但是採取那種方式,就算沒有我節目也能繼續下去的話就好了。」
對 Mom嗰首風格確實似好多 但我編好喜歡聽合音同和音完成度更高 即係JSDK …
MSG Wannabe PAK 153hours
史上第7位
Ssak3 208hours 第5位
今日收聽仲係600k
應該有排佢地pak
宰正有機跳喇
點解最後ppl冇咗wons人影撞代言?

睇黎大家都好想睇佢跳
佢ig有講嗰晚仲有其他行程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞