【無限在石教】놀면 뭐하니? 玩什麼呢? 討論區(6) - 停更=世界末日

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
已經5字頭都有機會完夢
點算?唔係不嬲都係做嘉賓咋咩
關佢哋乜事
點解spotify未有
竟然?
尚順仲去咗super band做評審
我理解係sg wannabe 加一個本來話贏左既人,組成msg wannabe? 定我理解錯
你理解錯
咁佢本來話得一個贏係咩意思
有講一個贏咩
係唔知幾多個會做成員啫
點解個理解錯得咁離行離辣
幾時講過得一個贏
不嬲都係大神響top8揀最夾既成員們成為一隊新組合msg wannabe
想知點解會理解成第二件事
見到韓仔吵乜了
https://www.facebook.com/KpopNewsTranslation/posts/1248029062294180
《玩什麼好呢》公布MSG Wannabe最終成員名單
Simon D、李東輝、金正民、李相二
池錫辰、Wonstein、朴宰正、KCM
來源: theqoo https://theqoo.net/1996503012
1. 如果結果是這樣的話,那當初為什麼要拖那麼長
2. 希望大家能拿到好歌,一切順利
3. 他們8個的音色會不合吧...
4. 沒意思...
5. 要組成MSG Wannabe的話,我覺得差不多選3個人就好ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ 結果竟然是8個人,又不是偶像團體ㅠㅠㅠㅠ
6. 如果是這樣,那幹嘛要搞生存秀和試鏡...
7. 8個人都入選真是太好了!! 如果有人被淘汰的話真的很可惜
8. 人太多了,應該5個人就好
9. 應該是覺得淘汰誰都很可惜,所以就乾脆讓大家都出道了ㅋㅋㅋㅋ
10. 都慶完有點可惜ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ 我覺得這8個人中有1、2個是去掉也無所謂的耶
11. 希望從下次開始可以做別的企劃... 一直唱歌看了有點厭倦
12. 我覺得很棒,很滿意
13. 期待小分隊活動!
14. 好吧,劉在錫開心就好
15. 以後推出MSG U、MSG DREAEM、MSG 127吧
#玩什麼好呢 #MSGWannabe
(轉載請註明出處,謝謝~)
都啱
我都同意有1-2個其實可以out 不過本身個節目就係睇大神心情拍
我覺得佢唔咁快8人就分組合唱令大家都有感情既話就易out啲
話要淘汰多啲人咁我諗最多人都係揀最大個兩個
但冇佢地既話氣氛又冇咁好,尤其王鼻

普通一個綜藝節目又唔係淘汰比賽,為左應該邊個入邊個out而嘈一大餐真係冇癮冇必要輕鬆睇咪算
本身琴日睇左直播,今日再睇中字,見到kcm王鼻要喊個樣我都忍唔住

不過都同意之前係太拖,幾驚佢今集唔講邊個合格
韓國人睇選秀節目睇上腦
仲識玩魚
有冇睇五月的青春

太好鳥
唱歌把聲好Sweet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞