Myprotein 真係好撚難飲(3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
薄朱 奶茶 北海道牛乳
黑糖珍珠 草莓忌廉 朱古力
Strawberry cream感覺如何 我飲whey已經當到一個lunch
買過pea protein仲難似
最後賤賣左俾南亞撚 佢覺得正
淨係飲完包薄朱,開左奶茶,未試士多啤梨
但呢幾隻味普遍都多人推薦,起碼冇伏先
奶茶就真係好飲,加奶沖,真係唔覺自己飲緊奶粉
除左要食素之外 真係唔會買植物類whey protein
pea protein就係三色豆青豆陣味
利申 買過
我拎嚟朝早溝其他野整smoothie 陣味唔太大就ok
soy protein我飲完成日放屁 搞不撚掂
可能有其他牌子係好飲
同埋上網查過pea 吸收率好高 好似幾抵玩咁
而定其實我係考慮緊pea或者whey isolate
係唔知後者我會唔會爆瘡同埋放屁之類
我就係上網睇完 佢話pea都係complete protein嚟 但有其中一種比較少 而嗰種主要存在起肉同魚 我都算食得多肉 所以應該ok
https://www.google.com/amp/s/www.myprotein.tw/blog/supplements/pea-protein-a-definitive-guide/amp/
啲錢退左未
做咗幾個月尋日第一次買粉,買撚咗曲奇味好撚難飲
想問下飲完個人好熱氣係咪正常?又生痱滋又起痰
飲粉要飲返多啲水
屌落咗單半個月都仲係order placed
Send email問佢又剩係講apologize乜乜乜
等到啲粉都飲哂
30分鐘內根本冇根據 咁趕做乜
曲奇味係點?
求其google一篇都指話吸收時間係重訓後半至1個鐘內飲,沖杯奶有幾趕,就咁加水就得,唔通gym完番到屋企,食埋個飯,打多2舖機先再飲咩
係咪又係Asia express?
落新order把啦,記住用tracked delivery
我都係好似你咁等到冇粉飲
最後落新order tracked delivery搞掂
到而家個舊order仲係order placed
當你60kg 你一日起碼食140 啫係操完嗰25g protein就吸收 其他就冇咁吸收?
我而定一勺粉200ml水夠唔夠多?
個個師兄都唔同做法嘅
睇你想點囉
增磅嘅話的而且確操完嘢即刻先去食嘢再飲奶係會容易食得多嘢過飲完奶再食
如果純粹想refill蛋白質就可以即時飲嘅
因為protein shake唔多唔少都會有飽肚感
都係在乎於你想唔想運動後食唔食大餐
奶茶味都ok 窩 有時會加埋無糖豆漿
my protein d零食抵唔抵買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞