Myprotein 真係好撚難飲(3)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
而家飲緊個隻飲到爆哂瘡
啲人話飲Mars會冇咁易爆瘡
想問下真唔真
飲多啲水
同ching一樣
本身飲緊whey
今個月轉左飲isolate 爆到癲左
飲isolate mocha latte 好似飲緊涼茶咁
還好,牙膏味,唔伏但唔叫好飲
擺耐左會變嘔吐物味
沖一杯唔會放好耐,重訓完更加拿拿聲飲完就算,嘆茶咩
你痴咗線乜
如果唔係要食到好清,都千其唔好掂soy protein
好撚難飲,一堆糊咁
成浸豆腥味
unflavored會再重d豆腥味
飲iso whey啦如果有乳糖不耐
myprotein仲有pea protein嘅,呢個我未試過,幫你唔到
買咗tiramisu味
好似飲緊汽油咁,勁撚攻
飲完isolate之後仲有冇爆
有一包soy protein isolate matcha flavor 1kg 唔想飲 一舊水有冇巴打有興 想轉pea protein
Btw 我啲order 聽日到手
我用茉莉花茶黎沖 覺得幾好飲喎
你次次咁有心機拎花茶沖冇得講啦
我用鮮奶/豆漿沖,如果杯嘢都一般,都好難會想再買
用過oat milk 沖 個口感嘔心到on9好似用冇咁結既液體會好啲
你問我,最直接要試就一定要用水沖
因為大多數飲都係重訓完即飲,除非屋企真係係gym房好近,唔係都係gym房飲埋先走,你話休息日就可以慢慢飲,唔係都係大部分時間用水沖,所以我覺得隻味如果用水沖都唔太好飲,就唔會想再買
我就係返屋企先沖 要拎黎拎去好煩
其實唔煩,拎多一個奶粉盒就可以出去,沖奶粉個杯又可以拎嚟裝水飲
gym房我諗大多數嘅人都係咁,戰神就直接拎1包,我見有癡線佬係拎細罐奶粉出門添,重訓完30分鐘內吸收蛋白質就最好
屋企好撚多mp飲完就買mars 既芋頭奶
同你一樣仲有4包1kg,起碼飲幾個月
你買左乜味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞