拳願奧米加集中討論區30

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
我發現解放阿蘭力量應該仲強過尤里
攞呂天做例子,發現解放率會用顏色做表示。
呂天七成解放個身係好淺色,但去到97%就變成黑色,而阿蘭解放個色水同呂天97%係差唔多,所以解放率應該差唔多。
加上吳一族身體質素強過正常人,雷庵輕牙36kg力量都強過牙,而阿蘭只係輕呂天22kg,身體質素只會比呂天強更多
而係解放率相若情況下,基礎身體更強嗰邊加成會更大
所以 力量上 解放阿蘭 > 解放呂天 = 尤里烏斯

俾加納打壞個腦
下下錯判
埋咗咁耐伏筆,希望作者畀大久保型翻次
剩低啲人 一係佢輸 一係就二德
武士同王馬應該食滑對家
唔會啦,唔會有人大力過尤里
其實拳願d 狀態技唔係真係咁屈

你睇天花板黑木、二虎都冇咩狀態技
就算唔拎堆天花板黎講你諗返王馬打關林,王馬開左預借都唔見得大力過關林,係速度快過佢好多咁解
lm
比你估到就唔係牙霸子啦
97%呂天已經=尤里

其實預借話就話加力量唔加速度,但王馬扯斷關林手指同頭髮佬都係靜態力量嚟,仲要只係最低功率解放,而打雷庵嘅預借再勁咗4,5倍
生存動力見證佢變拳願道
因為狀態技都係按劇情用幾多%只係單純一個數字

拳願講武道
呢啲蠻力角色基本上都係用嚟襯托返其他人
淘汰賽8強差唔多都係技術智取先晉到級
尤里直程實際首戰就輸
牙霸子宇宙入面力量同強大根本無直接關係
你見王馬個預借越用越低功率就知
尤里首戰係芭蕾人妖
係,煉獄兩個狀態佬完全係最佳例子
以實戰表現黎睇全力阿蘭打常態雷庵表現仲渣過牧師但牧師冇可能勁過阿蘭,依部d戰鬥有d鳩,淨係識用數字黎話條友勁,戰鬥果陣完全睇唔到有咩勁
佢哋唔係場上打嘛

有時都唔明外部加入五個人係為乜
除咗主角全部都首輪出局
仲要如果唔係亞拉伯旋風自己柒嘅話加5個位係分唔到組
雷庵打牧師唔肯出技術啫,如果打阿蘭都係咁應該收咗皮
王馬用低功率預借只係因為太高功率控制唔到招式精準度,控制到嘅梗係越高越勁

所以王馬係好難超越到雷庵,因為佢可以100%解放同時用技術,當你技術接近嗰時就係靠身體質素分高下
邊個咁得閒追住我嚟負皮
如果呂天可以keep到7成解放唔發癲應該贏到加納
不嬲個post都好似有痴線佬 之前有幾個post所有留言都有 條友應該好撚憎拳願
補圖,拳眼認證

場邊d鳩up信一半好喇
但你都可能岩嘅,不過如果有拳願拗手瓜比賽我應該都會買尤里,佢literally 死淨鋪蠻力,如果力都輸有d慘
但如果話d狀態佬爆盡會短時間內大力過尤里都make sense 嘅
可能頂唔順啲戰鬥嵐山
睇邊個講啦山下一夫講可信性好高下,半個作者旁白嚟

其實我都係鳩up下,作者好似係Twitter 講過尤里係力量頂點
條友定期就會出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞