拳願奧米加集中討論區30

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
以下純粹我9UP:
嵐山輸係因為劇情發展須要, 同佢實力無關
如果嵐山贏就係煉獄5 vs 拳願3
假設最後拳願會贏, 而且打足5場
煉獄只會多贏一場, 而好大機會係king
咁之後5場輸贏就估到
所以嵐山輸咗, 淨低5場先有讀者估唔到的變數
當然作者有包拗頸傾向, 為咗唔俾你估到就畫出人意表劇情
(可能煉獄除雙王, 仲有三神, 四帝, 五魔, 煉獄會連贏三場
或者king只係雜魚, 然後被二德打敗...等等)
不過最正路都係5場係打曬, 拳願3勝, 最後由王馬勝
如果跟呢個大綱, 就會有6種結果
而最大可能就係梅花間竹各取2勝
唔會7對6掛,可能7對5完場。

不過有機會中途換人,之前奈因死既時候,都話可以換人,加埋隱藏出場人選...可能龍鬼會再出場
用王馬換死黑警個高潮樣夾啲喎
剩係識用投技就叫柔王,人唔笑狗都吠
你用黑木呢啲獨孤求敗角色同佢比就一定無得比架喇
但睇返柔王如果唔係比規則屈,佢招投技係破唔到架嚟
眾所週知投技殺傷力仲高過打擊力
如果一招高攻嘅招加埋高命中 真係屈機架啵
至於佢唔學其他技我覺得係機會成本嘅問題
無絕對答案話學得多技定專精一招技係最好
學得多一定要好似黑木咁有極高既判斷力先有用
即係雷神所講合適既時機用最合適既技術,
比起黑木,柔王更加似雷神,都係將一項技術練到極致
岩呀
正因為柔王仲後生 仲有進步空間 加上佢對人經驗少,又練唔到抗打 專精一樣技能一定比樣樣半桶水好
絕好調
黑木都係算係打擊專精,第一佢練嘅係空手道,第二成套野都冇見過佢嘅投組絞,黑木如果識投組絞/專精非打擊技,佢一樣可以玩到最強(嚮正確嘅時機用最適合嘅技術)
不過其實我覺得佢唔洗識投組絞,因為魔槍真係好bug基本counter晒近身纏鬥
嵐山有無打過king ?
之前又話雙王=上年煉獄王者決定戰頭2名
今集赫又話 下次要挑戰king既挑戰者?
同意
King吹咁大 應該都會贏
如果寫到5勝+預King一勝
其他四場嘅賽果太多限制

不過打晒十三場最尾嗰場可能太好估 尤其係王馬出戰
可能打到尾二嗰場就完 留返王馬打蟲
想問下出面個個劇透發生咩事
唔好㩒入 「一句講哂 巨人定鋼鍊」
https://lih.kg/2471624

多謝呢條傻仔
好似係巨人嗰邊動畫黨同漫畫黨世界大戰
柔王四十歲喇,佢睇住目黑正樹大架,目黑上部已經三十歲
連王馬都三十歲喇
拳願入面四十先係當打
牙、猛虎、黑木、二虎
最勁嗰堆全部至少三十尾
得雷庵係真後生
理人、小宇宙、鬼王山、春男、佐助,呢堆都係廿歲
動漫台痴撚左線
拳願係清泉
拳願係咪唔存在純動畫黨
仆街,我等緊第三季,一個二個放漫畫出黎俾你地劇透晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞