拳願奧米加集中討論區30

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
一提個名大哥就好撚嬲呢個設定鬼王山咪用過睇黎作者都技窮
你可以話其中一個原因,但明顯除左呢個原因d角色都明顯冇咁有血有肉
好似賀露吉成咁其實背景都係幾頁交待哂,打完一場基本上都冇戲份
但成個角色係feel到有種執著,知佢為咩而戰

阿修羅其中一樣寫得好就係好多配角都令人印象深刻,第一部完果幾話番外都講左每個人都為唔同目標而戰

相比係廢獄大部份人都係好似:哦,打比賽囉
嵐山多人鍾意其中一個原因就係佢有佢執著同目標
忍者雖然鳩鳩地但都叫有目標挑戰忍者大戰黑木

但好似黃金帝明明號稱咁史上最強拳擊手竟然無啦啦放棄拳擊就自學幾個月卡波耶拉上場

西蘭花目標最強真係空範到
就算係米老鼠咁冇戲份都知佢係太鍾意迪迪尼為保護迪迪尼而戰
都已經好過廢獄班友
黑警
奈丹都好執著
不過係執著去死
依加係咪得番赫有機會係二虎
完全唔記得e條主線
王馬呢
奈丹由細開始加入蟲畀人洗曬腦
拳願角色主要係每個人唔係為錢打 個個都係為左成為第一而參加淘汰賽 所以個個角色都唔怕死(黑人除外)而且好似奧米加咁得一輪講背景嘅話 黑木係連故事都冇但牙嘅實力咪一樣好怪 睇埋演員輸左直頭會覺得係二打六

煉獄角色就同黑人一樣想賺錢 冇話想做第一 有錢賺就算 都唔會搵命同你博 真係想殺人得蟲 好似劉東成同飛王芳都係話唔好搵命博

其實掉轉睇煉獄選手都好有勇氣 見到咁多個殺人犯都唔投降
無情報黑木都死,好似打佐助咁,意料之外嘅攻擊係最剋制先之先

有情報,可以打贏坂東嘅應該都唔過10個
挑,大久保一場都冇贏過,根本實力係未知數
黑咗嵐山點計
拳願贏第一係個結果,但唔係佢地既目標就係想第一
e.g. 賀露吉成為左保住漁場先要拎第一
室淵剛三其實目標剩係打贏猛虎
黑警為左執行正義
猛虎目標第一係為左報答老闆
黑人講明命仔優先就真係會棄權

演員事實的確係最無聊果個,而廢獄就係成班都好似演員咁冇靈魂
你都識講劉東成飛王芳講明命仔優先但結果又繼續打,咁佢地到底係錢重要定命重要
好似濱仔咁擺明為錢又自大都仲有靈魂d
如果冇劇情殺嘅話有機贏第一round王馬
第一round王馬好廢 要到打完雷庵拿翻記憶先勁
不過可能變咗大久保打到佢攞返記憶
我覺得煉獄啲人背景描寫唔夠,次次行出嚟又話幾勁幾勁,完全靠其他人把口吹噓,最記得阿蘭,又話咩宗家好多人死喺佢手,又話咩回生係吳族始祖,全部係吹水,睇返阿修羅果陣啲人大部分都有背景描寫/前哨戰/回顧去show 實力,寧願佢個故事寫長啲多啲介紹吓煉獄仲好
嵐山on9自己叫人唔好數
屌 死神除衫前瘦猛猛
一除就大隻咗兩個碼
其實鬼王山條橋又係返炒求道
畫到成個矮仔咁,原來都182
第一輪咁廢仲要咁串 應該好似光我畀人打到懷疑人生
漁夫, 米老鼠到而家都仲記得佢地為咩要打拳願
煉獄班撚樣
對家差唔多2米呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞