拳願奧米加集中討論區30

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
集大成
煉獄大合照有嵐山B未
平均5-6話一場 無其他場外事件發生就應該完到
應該好大粒對手先會留意到,難怪檜山死都要含
呢兩日重温牙對鬥神,發現過程可以分成六個階段:

第一階段: 牙用拳擊對陣鬥神嘅拳擊,被吊打

第二階段: 牙自知拳擊技術不敵,主動放棄拳擊使用其他技術,但被拳擊形態嘅鬥神封鎖技術,牙焗住繼續打拳擊,繼續被吊打

第三階段: 牙為咗破解困局,進化出針對鬥神拳擊技術嘅order made,成功破解鬥神拳擊形態嘅技術封鎖,鬥神知道拳擊已被破解,解鎖超實戰泰拳形態

第四階段: 牙針對拳擊形態嘅order made對超實戰泰拳鬥神失效,返返去近似第二階段嘅狀況。
牙用盡全力都無辦法突破鬥神,被超實戰泰拳壓制到只能被動防禦,連脫力都做唔到,四肢瀕臨崩壞邊緣。

第五階段: 牙自知正面戰鬥無法取勝,放下強者自負,使用自認卑鄙嘅欺騙策略,用不壞扮手殘,陰中鬥神下巴一拳。
鬥神失去平衡感,狀態大跌,企都企唔穩

等六階段: 進入最後攻防戰,鬥神狀態大跌,無辦法好似之前咁壓制住牙,雙方演變成換血打法,最後牙用切換投技成功突破鬥神,完。

可以睇到,喺第一至第四階段,鬥神都係戰鬥中佔據住絶對優勢,照住個勢落去,鬥神嘅勝利係毋庸置疑。

然而,轉捩點就發生係第五階段,亦即係點解牙會話自己用盡偽裝欺騙手段才取得微弱的勝利。
喺舊嗰個講算啦 搬過嚟又想嘈一個post?
我分享自己感想都唔得?
討論區唔俾人討論
29 你咪post咗囉
無留意你開咗新po
Lm
有冇黑警檜山h漫,想睇下黑警有咩講
正義執行!

屌 算啦 佢呢啲人係咁架啦
人地想同你傾果D先叫討論
你呢D叫搵交嘈,你係#29已經嘈左好耐啦

無謂要人Block晒你單機上連登
講得幾好
我討論劇情又無屌人又無針對邊個,點樣叫揾交嘈?而家似你揾交嘈多啲wow清
講得幾好

Thx
歡迎有唔同意見嘅人,根據原文理性討論

等我知道拳願post唔係淨係可以留埋啲罐頭留言,笑下邊個狀態絶佳咁就1001,而係有啲有營養嘅分析討論
之前好似有人話要出東鄉止h漫唔知有冇下文
無,得一頁
健身少女都有人畫 拳願真係無
學隔離刃牙,作者自己畫《性愛篇》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞