拳願奧米加集中討論區30

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
黑警會唔會代佢阿哥殺左佢呢
想要tg sticker
同求 之前一開始用signal 已經問緊
又抽4頁講場外,仲要係非常行貨既側面描寫,一啲情報都冇
因為牙霸子自己畫
好似一拳咁
我覺得係新角色描寫唔夠,例如用左好耐去形造King 好強,包括用佢個形態,對唔會打開嘅眼,其他角色對佢嘅描述,但係到依家你都唔會知點解佢係煉獄第一強,亦感受唔到佢點強,即係知所有人話佢強,萬一到最後佢輸左就會覺得成件輸好9up,亦都會令人覺得煉獄果邊所有人都好弱。

相反第一部角色嘅強大係用實戰反映出嚟,例如猛虎,黑人,黑木甚至係牙都係打幾場先形造到佢地係高手,特別係黑木係用左雷神,剎那,牙甚至王馬去形造佢嘅第一高手感覺。第二部King 到依家都仲流於鳩吹。
一直就覺得煉獄同拳愿對戰麻麻地,由第一場開始,除左嵐。
大部份人都只會用啲下三流手段,根本搞到唔精彩熱血。
又因為果堆規則,明明刃牙式死鬥又要點到即止。
同之前實在有差距
變咗煉獄規則之後悶咗好多
輸贏變咗同強弱無關係一樣

情願佢寫拳願會內戰+蟲潛入仲好
想睇啲舊角色進步多過煉獄啲即棄角色
我覺得係新角色描寫唔夠,例如用左好耐去形造King 好強,包括用佢個形態,對唔會打開嘅眼,其他角色對佢嘅描述,但係到依家你都唔會知點解佢係煉獄第一強,亦感受唔到佢點強,淨係知所有人話佢強,萬一到最後佢輸左就會覺得成件事好9up,亦都會令人覺得煉獄果邊所有人都好弱。

相反第一部角色嘅強大係用實戰反映出嚟,例如猛虎,黑人,黑木甚至係牙都係打幾場先形造到佢地係高手,特別係黑木係用左雷神,剎那,牙甚至王馬去形造佢嘅第一高手感覺。第二部King 到依家都仲流於鳩吹。
上得A唔會用毒針咁低手
一定係點穴之類
刃牙啲場外仲好睇
想變得強大就要吃禁果
大久保好on9
不如話比蟲換咗人算啦
巴黎死神個身材 好似個頭key落個肌肉佬到咁
健身少女個教練
類似 但係又唔覺三朝比例唔啱
一黎新角色得5-6話左右去講背景/能力已經唔夠,仲要同拳願啲舊角分篇幅,所以只能靠側面描寫黎極速吹大佢然後極速睇佢點輸
如果有多幾場無後果嘅前哨戰喺對抗賽正式開始之前俾煉獄show下技表現下先,咁就唔使個個都開場吹到大一大但係個個打橫落場

二黎舊角幾乎個個都有人氣護身。雖然阿修羅都有(小宇宙/鬥神嗰啲),但係始終淘汰賽賽果會影響下一輪,人氣再高最終都會俾人打到爆晒缸咁。奧米加啲人氣角色打完好似無傷咁吹到黃金帝/呂天嗰啲幾勁都無用,佢哋啲對手落場好似一啲事都無咁
死神下身壯過上身
新角一出場就打最top個班
係幾難寫得勁
光我連仁王都唔夠打啦,唔好話呢啲世界級
最近番睇阿修羅覺得omega 真係垃圾 角色又冇咩成長主角重好似比王馬取代埋
跟著個比賽本身都差好遠 因為上次描寫得好好你會覺得個個人都真係好勁 未到最後一刻都唔知邊個贏 跟著而家煉獄成班都小丑咁 一開始都會擔心下會唔會有人比煉獄打死 而家已經對煉獄表現冇晒興趣

Ok再來
其實初見都幾有魅力呀,個feel有啲似王馬師傅
點解輸得咁柒
我還想問你們呢

豬旼
就咁睇幅圖 宙仔都中左三刀
速水正樹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞