[月經] iOS集中討論區 (173) 新產品出先定14.5出先

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Mini 5同Air 3一齊出
應該都係想用盡舊料同pencil 1先決定用舊設計

唔覺得mini會影響到air個銷量
正如iPhone 12 mini都賣得差過12好多
價錢相近嘅話大家都係鍾意買大mon多啲

如果Air 4貴Air 3 $800可以有新design嘅話
Mini 6貴mini 5 $800有新設計mini fans都應該肯俾
仲可以賣多幾支筆

不過對Apple嚟講出full screen mini即係要搞過哂啲嘢
又唔係特別多人買
我理解到點解唔出/未出
但同時mini 5成兩年冇郁過
又唔減價/加storage
我覺得既然apple咁唔重視mini不如cut咗佢
如果下個星期都無野發佈就真係等六月
因為apple從來唔係睇消費者去定位
係自己去定位乜野係大趨勢
關咩事,嗰陣PENCIL2係iPad Pro獨佔,全世界都無份用
仲有iPad mini 3K頭 用到全新design+新配件會唔會大貪左D?

我都敢肯定mini 6 加價 改design+pencil2 銷量唔會高得去邊
等到好痛苦
二月等到而家 係咁話就出就出 等到而家
月中都冇我就直接買算
有冇人IOS 連登preview唔到twitter link
下代Mini如果加到8.4吋+舊設計,即係邊框會幼左
當你一買就出新

唔好呀 我都好撚驚
等到依家一定係等埋落去
我等到月中

如果真係拖到6月我真係會喊
到6月又延到10月
等到我變化石都唔出
係Browser 用 Apple Pay 話帳單地址不符點搞
我又唔係好認同, 有demand 先有supply, 好似12 mini , market 上有demand 先會出, 但可能market 上並唔係想要奄割版, 所以先捉錯用神搞到啲人寧願買pro
12 mini已經唔算係閹割版
ram 又少2gb, 鏡頭又少一粒, 電都算, 佢比返呢兩樣我收pro 價錢我都會買mini
呢刻先買,打算最少用到2-3年先換機。

應該買12Pro定12mini好?
一定係pro
長用點都唔會買mini
咁又點?屌你老屎我由14開始用用到依家都發熱喎
屌撚咗先囉
pro

btw我X都用到而家
用到就用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞