[月經] iOS集中討論區 (173) 新產品出先定14.5出先

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Faceid真係咁撚值咩
屌touchid先岩
國際級陰謀計既話
偷資料唔係由hack 你機裝app
而係拆機加chip

所以一直都有人話用得小米華為
刷rom 有咩用
但iOS 好似對chipset 好strict, 你換3rd party 鏡頭都用唔到

淨係可以換到啲無關痛癢嘅component
有D 人真係會鍾意touch id 多D既
但我覺得唔值得為左一個功能hold 咁耐
face id既口罩問題都已經由apple watch 解決
剩底既就係錢既問題
班友要一部有午餐肉design, mini size, 冇M額, 100% screen ratio, 有屏下touch ID/face ID, 用最新CPU但賣SE價錢嘅iPhone
漏咗核電
mini size可能只係佢覺得部iPhone要減價嘅原因
如果同樣se價有大mon,分分鐘佢會揀返大mon
之後就會屌SE plus 得3GB RAM 冇6GB

iOS 15轉icon design?
轉做簡約立體, 親返今年部 VR headset
轉啦
macOS都轉Neumorphism,iOS點會唔轉
今年出vr?
真心好正
盛傳係, 不過係高階版, 唔係平民版 Apple Glass
話要過萬 HK$
用住oculus先
唔係 Apple, 不了
貴唔係問題
希望唔好綁死mac 就得
始終game 方面window 成熟太多
但我覺得全部icon都白底+Logo會有啲悶
呢兩個好似for artist 同 寫app

我哋用嗰個應該反轉 app store變返藍底
加埋Google堆 apps成個wallpaper都白底
google 啲logo 越轉越柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞