電腦椅有冇推介(9)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
我唔洗返工,坐係電競椅時間1日10個鐘,有9.5個鐘係135-150度後仰,主要睇片睇epub炒股,所以我需要大角度後仰, 加上lunch後要午睡, AK有180度後仰, 美洲獅有170度後仰,而且可以搖搖椅,都係我需要

而人體工學椅後仰太少seat太窄
ak係好舒服,皮唔太襟可以容忍,最多整墊,只要中心柱位唔斷就可以一路坐
Secretlab hk冇陳列品試????冇得試坐真係唔敢買
太Ching 你講贏我哋其實冇意思最尾都係你做決定
要午睡點解唔直接訓床
咁貴買返黎緊係要用盡佢
佢個design就係叫你唔好用頭枕
訓呢個問題我可以答你其中一個原因… 有時出完街可能又未沖涼或者晏啲又出去,咁個身污糟邋遢但又想恰一陣,無理由照訓上床架,當然有人覺得無問題…
呢啲時候咪會想喺櫈度訓囉。
無,新加坡牌子,但網上overall 都好評。不過佢啲seat cushion 偏硬(都幾硬其實) 未必人人鐘意。
但造工真係一流
我自己坐緊加埋atlas headrest. 講真如果唔recline確實唔使headrest. 但有時都想recline 後啲relax下,呢個時候無headrest就唔得了

如果講recline over 120度咁坐,其實真係電競椅舒服啲
訓係D皮上面唔會仲吸味咩?
人人要求唔同啦,總之無必要judge人地點用
你喺張櫈上面打飛機都可能無你喺床上面打飛機咁舒服,咁係咪就要大家認同打飛機一定要喺床上面打先啱
你講中左,師兄真知音人
我屋企好乾淨,出街一定要沖完涼先可以上床,甚至自己張電競椅都唔可以生,否則會有大獲野發生
平時午睡,要先洗手,再换訓覺衫先可以上床,訓醒亦要换番衫...........
我午睡都係訓少於2個鐘,全躺平可以即訓
我個case 係日日有人抹凳,所以唔會有味
睇 demo 後仰都可接受,可以搖搖椅?
可以,基本上所有電競椅最高階嘅function 都有齊
同人體工學椅比就係冇seat depth 同forward tilt.

但secretlab啲櫈嘅坐角(backward tilt)可以任意角度鎖實
屌 由鳩佢啦好心提醒又當人地害鳩佢 都戇撚鳩鳩 第一頁已經講左結論 鐘意買就繼續買 唔洗咁多廢up
請問
T07
Starone-m
Rioli-m

邊度有得試
想問下牛肺襟唔襟用?
google完黎 又斷背又爆頭枕咁
佢嚟搵認同感搵唔到咋嘛
唯心做好心認同佢 電競椅好野 電競椅又贏
我試過人工椅的,但真係唔岩自己,所以唔係揾認同感,而依度仍然係有人會用/用過電競的
我只係想睇下有冇人知ak同美州邊張好,跟住清一色話電競點衰,之後就變左人工電競之爭,係jumpshot師兄俾到中肯回覆同第3個選擇
人人要求唔同,從冇講過/覺得電競嬴過人工
事實上一開始係先去試坐 e.human 同irock,覺得後仰唔舒服先轉去睇電競
冇問題啦 我一早就知電競椅好 掂呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞