電腦椅有冇推介(9)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
唔通真係人夾人
我冇你哋講嘅問題
唯一係個頭枕設計得有啲太後
但成個人嚟講都夠support
一日坐最少8個鐘都冇乜問題
係太後,同埋背墊都係太後
巴打可唔可以分享下,座墊你太概較到幾前,椅背高度4格邊一格? 同埋你大概幾高🙏
背墊同腰墊應該同一水平先係
好似之前淘寶買個張7舊人仔 dsp肺仲好坐...因為油壓壞左先換,差唔多3k又唔想幾日坐唔到就放棄
應該買aeron, 做野黎講前傾其實好有用
最弊係佢個椅背係向後傾
椅背冇問題+1
頭枕位太後都係+1

頭枕真係坐係度要抬起頭望向上先掂到

中學時代度應該185高 椅背拉高左一格
而家都係公司坐一日七八個鐘冇問題

所以都話要試坐
多人揀未必一定岩自己架
買完懷疑係佢設計有問題既去試坐埋Ergohuman
睇下其實係咪呢隻設計唔岩自己坐
邊度有得試Ergohuman?
喂呢個真係一google個牌子已經揾到間鋪
其實我開頭都諗住t07可以較傾斜角度
不過睇嚟2千幾蚊都係諗多咗
而家有時想個人挨前少少做野會冇野support
唯有以後有機會先買aeron
試下跟你較最矮個格先,我都差唔多高
巴打都睇緊?

我仲諗緊gesture好定平啲series 2算
係,見到有平幾吸引
仲要我consider既兩款啱啱好同你一樣
不過衰在兩款我都唔係好搵到中文既用後感
消費卷出到未
一律建議唔好等買咗野先
依度又等 張野又等 自己都唔爽
講真無謂等個$5000,阻撚住自己買嘢開心
用緊Rioli-m,
我180頸托較到最低先啱啱好FIT到條頸,
矮過嘅應該只可以當頭枕用
腰托超掂,建議有腰痛問題嘅可以試下
我坐ergohuman覺得幾正常 反而試過t07真係有上面巴打嘅問題
所以真係要試坐
就咁上網睇圖可能會以為Ergohuman同T07差唔多款 設計應該差唔多啦
但每個人自己身高體重坐姿
以至張枱高度 鍵盤位置
擺係公司做野用定係屋企玩電腦打機用
座墊位前後一格 椅背上下一格其實都有影響
點問意見都好 都係自己買之前去試下最實際
係 本身見咁多人吹奏T07都想直接買 最後都係試晒2張 買左ergohuman
t07坐左1分鐘已經好唔舒服
少少後悔中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞