電腦椅有冇推介(9)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
認真答你 過來人用過cougar 最後轉左embody

ak未試過 美洲我用過佢張armor s 兩年 唔建議.
主要係因為佢個seat位坐耐左會軟晒 變左好似直接坐落個框咁. 仲有 佢跟櫈既頸枕同腰靠完全唔覺得好用 同埋用耐左會爆皮好核突. 結論係美洲完全唔好坐 如果用佢個枕都腰靠直頭會腰痛. 其他未試過 但係都應該大同小異…?

我最後頂唔順直接買左張embody 依家用左半年左右 一坐落去個感覺真係另一個世界 可能你坐短時間唔覺 但係長時間坐embody 真係舒服好多…一黎個人真係坐直左 二黎冇晒咩腰痛腳痺 同埋如果你買左好少少既電競椅可能講緊俾成3-4千蚊但係坐兩年就換 做咩唔試下其他人體工學椅 embody 我買$11200 有12年保養 計番1000一年都唔洗 質素長期有保證得黎又保障到條腰骨健康

所以不如你都係試多幾張人體工學椅啦 咁多大牌子 點都有張岩既 電競椅真係冇得揀既情況先焗住買 睇番轉頭覺得自己俾錢買難受咁
算啦,你講人體工學椅嘅好處,佢當你打飛機㗎啦,佢唔會聽入耳
原來真係有人用過美州,此回覆久旱逢甘露
多謝認真回覆,咁美州可以skip了,seat會軟晒直接坐落個框係幾大獲下
embody如果長時間坐直辦工,我都會買,係好正
文人雅士果然係思維上高一層次 去到凡人接觸唔到嘅境界
Posh 7月1起加價5%
會去地獄道試試 t07
啱就買 t06
仆街
噉應該依家買定等下次sale
正常去門市買嘢個price tag係咪冇得減
你買張椅係用黎平日打機?
其實embody坐幾耐都係咁舒服…
不如你講下仲有咩原因令到你買電競椅都唔買工學椅..
工學椅理論上咁多位可以調教 一定會搵到個你最舒服既位
如果你話貪佢夠型… 咁冇計啦
btw搭單問
因為我有時會拎張椅去食飯
想問embody係咪如果唔坐直會唔舒服
買電競原因: 我攤係電競椅時間1日10個鐘左右,有9.5個鐘係135-150度後仰,主要睇片、睇epub、炒股,加上lunch後要午睡要180度後仰

如果係要長時間坐直身,就會買embody,反而直身坐電競椅唔太舒服
embody後仰幾度?應該可以搖搖椅?
5% 咁撚多
個人覺得唔係 我好多時都hea坐 只不過hea坐同坐直最大分別係feel到個背support好足 如果hea坐都係攞唔晒個support 係冇咁舒服但係又未去到唔舒服咁誇張 而seat位個人認為點坐都舒服 因為佢個設計跟本無敵 差唔多每一點都有獨立彈弓support(好似係)

題外話 我自己未買embody都成日坐hea坐 買左張野之後自動自覺坐直左個人腰骨都直番晒
我冇認真留意 個人覺得佢最大可後仰角度夠我用只不過你都講到要180度躺平訓 咁真係得電競椅幫到你 但係其實你要訓教其實上番床訓對你腰同頸係最好
好期待你最後會買邊張椅
我主要係驚例如你坐前左(大約坐前半張)
佢會有功能令到你想個人坐返直

sor1999唔識點形容
補充多少少野 我每日都係坐12個鐘頭以上 打機睇片做功課多 好少係張野到訓教
咁你可能要自己試下 只不過你食個飯最多都係20分鐘啫 同埋食飯個人會坐前都傾前都好正常 所以..我冇考慮過呢個間題
有時屋企有客要拎張椅出去
有時係房睇住動畫食外賣咁
20分鐘左右應該差唔多啦
不過對我黎講都算幾主要既1 part

btw唔該巴打先
t07 t05/6個感覺差好遠,要分別試架
好耐無入黎
漢科話依幾日會收到sms拎mouse
邊度有得試 t06
準備去試晒兩張
好似無t06試,不過t05同t06其實差個頭枕,其他野應該係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞