電腦椅有冇推介(9)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
其實點解佢張 Elite 咁似 T07
係咪 OEM 櫈
最近坐過張Osim 安摩電競椅 好正

有promotion 賣$5988
原價好似9千幾….
4 月尾嗰陣做 $5,280 咋
ergohuman起碼賣早T07幾年
你要講都係T07似佢啦下嘛
仲有ergohuman間廠係支那 T07間廠係台灣
鬼知咩
邊個會考究佢出咗幾多年
Wa Diu …..
不過好似只限橙色
今日去有利行諗住買aeron 結果食咗風
仲諗住會長期有貨添
賣左佢換張囉
唔舒服一直忍咩
embody 幾時會有折
上個星期落訂 琴日到貨爽坐中
但一諗用成萬買張櫈好似好敗家
試完咁多櫈,肥仔決定都係買T05 plus,成個腰背既support比起你齋睇圖會覺得有既support多好多,真係要自己落去試先知。
至於好多其他巴打買既T07,雖然一開始試覺得下背support幾明顯,但係同樣同樓上啲巴打講既一樣,因為下腰太突出所以其實背同頭枕既支撐略嫌不足,要專登挨落去先有,可能比較啱長期攤喺到睇劇/動漫既巴絲。
如果唔係一定要頭枕,考慮到美網真係好台網好多,加上試坐完覺得T05/06個設計真係舒服好多,再加上兩年vs五年保養,想買T07既巴絲真係極度建議考慮加少少轉T06。

embody 開心使用中
t05 我覺得係sell 個樣四四正正 同埋 腰位
好多平價櫈都有so call 腰托,不過會明顯感覺到有硬物/異物感

t07 無咩地方玩我無去試,唔評論
巴打感覺係咪都係得腰無背?

t05坐直的話背的支撐都唔算太多,頭枕直接無視就得,不過條腰坐得舒服的話個人會自己挺返直,彌補返個背支撐唔多的問題

ergohuman就可以貼哂全個人,頸枕都用到,不過外觀幾大舊同埋相對核突,最後無買到

價錢差咁遠
比得上仲洗買佢?
其他牌子都有唔少櫈同aeron差唔多價錢 但坐落都唔係嗰皮
eg okamura
買幾錢?
屋企T05PLUS 公司T07
頭枕我覺得T05同T07都有同一個問題
就係當你個人坐直緊貼個椅背果陣個頭係唔會掂到個頭枕
你要真係休息咁抬起個頭先會訓倒落個頭枕度
腰骨緊要 唔算敗家
香港steelcase D凳其實依家做唔做普通客戶生意?
N世記之前打過去淨做公司生意
其實好合理,頭枕真係俾你休息用,平時坐直都掂到既頭枕好多時係太突出其實唔係好事嚟
但係唔計頭枕,上背冇嘢 support 都唔係好事嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞