電腦椅有冇推介(9)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
冇理由唔岩坐, 依度所有人對人體工學椅讚譽有加
t07 唔岩姐
又係買之前冇試?
試左,但講真
要試幾個鐘先真
電競椅最好坐
咁sad
試完番到去唔岩
btw 你留tg 等人搵算啦
唔知你覺得串柒柒咁show無知有咩咁自豪
唔係講緊人體工學椅就無敵,而係電競椅一定柒
的確係冇明講電競椅一定柒,不過又話坐左有事又要生粒粒
虛心上黎請教akracing同美洲獅,但就係一大堆電競椅負評
我見有巴打係度有話自己坐Ak, 希望蒲頭
你唔識中文定係乜野,我就係講明電競椅一定出事,個設計對你脊椎一定係唔好
虛心條鐵咩你想搵人支持你買你想買既野咋嘛
講真我都唔係入咗嚟呢度好耐,我覺得你咁嘅態度,唔會有人答你你似嘲諷多啲
你要買咪買
post 頭都講左
你又要唔鍾意係到單單打打做乜姐
快啲去買啦
呀 自從我用完電競椅之後呢 d技術好左好多呀 次次打機都mvp添呀 呵呵呵呵
你邊忽虛心呀
你一開頭上嚟問就係邊到買平
由頭到尾俾我感覺都係自我中心到極點
以前屋企有張akracing
先唔講護唔護脊
勁垃圾甩皮同埋一到夏天開冷氣都坐到屎忽熱
掉左之後換okamura坐到而家冇投訴
結論就係電莖椅垃圾到暈
都唔係張張岩嫁
embody唔岩我坐 買之前盡量試返實物幾個鐘頭先好比錢
呢D野唔好網購
真係坐係人地鋪頭試咁耐?
點解唔得 正如你行轉apple store總有人係度禁部ipad禁成個晏就唔比錢走人
其實電競椅都唔一定會坐到你腰骨有問題。高階少少果啲電競椅可以調節嘅地方同好多人體工學椅不相上下,有啲比平價人體工學椅重多啲地方可以調節。 同埋電競椅本身就係sell recline住打吓機咁最舒服,而且recline 咁坐確實係對條spine 黎講最少壓力。你要當電競椅係office chair長時間坐直咁做野當然係冇人體工學椅咁好。所以人哋買電競椅如果係打機睇戲relax咁坐,無必要話人哋on9呀叫人等睇醫生果啲。

但我都建議要買電競椅就買好少少,例如Secretlab. 坐角可以調節。Titian 有built in 可調節lumbar support ,類似人體工學椅嘅孤度椅背。

如果你本身坐姿正常腰椎健康,坐好嘅電競椅都唔會令你變到要睇醫生。 但如果你本身已經坐姿差腰背肌肉又無力果啲,又要坐直做嘢,建議就坐返人體工學椅,因為坐直時相對back support 多啲。但都要坐張好嘅。 好似之前有人話T07 坐直上背冇支撐就係一大問題,特別係如果你慣左做野要坐到直一直。

利申自己兩種櫈都坐過好幾款平同貴嘢
apple store 都多人
賣電腦椅果啲 長期都冇客咁
其實t07上背冇支撐係正常,因為人體工學個設計係人坐個時要挨向後少少,而唔係坐直個人
AKRacing 試坐過其實幾舒服

不過聽聞啲皮唔太襟,啲人又話會熱,最後都係跟隊買張網椅玩下
非常多謝中肯+詳細分析,很有用的意見,多謝多謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞