【鳩故】無啦啦有三條女同左我一齊住

1001 回覆
356 Like 34 Dislike
「你up乜呀苟宏韡!你地好撚靜咩!你地房成日夜媽媽唔戴耳機響度睇av我都無屌臭你啦!」

阿梅繼續展現語不驚人誓不休既性格:「晚晚經過你地房都聽到啲女響度丫丫丫丫咁!你又響度丫丫丫丫咁,十成打緊J啦你!」

「哈哈哈你咁就唔啱啦!!!」

「ching不如戴返耳機比少少公德心先?!」

狗哥比阿梅督爆後,全場爆笑

「屌...屌你呀...依..家睇av犯法咩!」

呢度順便講一講依家房間既分配

我、tyson、阿豪

otto、傻強、肥昇

狗哥、刀仔、larry

愛雯村、嘉桓、阿梅

椰奶、chantal、阿純、marie

本身marie就應該同愛雯村佢地四個同房,但椰奶搬左黎之後就轉左過去

「既然又多個人黎左...係咪即係又要搞多次welcome party呀?」otto問

「唔..唔駛架啦...」

內向既阿純搖搖手:「我...冇所謂架...」

「點得架阿純!你都係我地一份子黎架嘛!」

椰奶提議:「不如黎緊去燒野食丫!」
「好喎!襯依家仲熱,游埋水tim丫!」

tyson都同意

「正喎,好耐無成班燒野食」

嘉桓再問:「但係..去邊度先得架...?」

「蝴蝶灣囉,新地住果頭架嘛!」

椰奶指住我:「到時新地帶路咪得囉!」

「下...」

我未黎得切反應,成班已經起哂拱咁

「掂啦,有新地做地頭蟲!」

「就咁話啦,難得下星期一中秋節假,星期日燒野食啦!」

雖然我住左蝴蝶十幾年姐,但係...

我一次都無響蝴蝶灣燒過野食
例牌,星期一見
Push
加油
又要吊癮吊兩日
樓主~星期一喇~
文呢文呢
push
「嘩入左黎暗hall住咁耐都係第一次搞呢啲大型活動咋!」

傻強笑道

「好彩今日好天咋,落雨既話真係掃鳩興!」刀仔道

「咦...咁猛太陽我驚一陣曬黑哂呀」

愛雯村似乎擔心自己皮膚多啲

「愛雯村你本身都黑架啦!曬完咪一樣!」

「你講咩呀larry!!!」

愛雯村即刻起身,一腳兜去larry度

「嘩冷靜啦巴士黎架!」

星期日,我地成班已經一早買定哂野食、燒烤叉果啲,搭住巴士入屯門蝴蝶

我地特登搵左巴士最後果個area黎坐,十足玩ocamp咁

好彩朝早架巴士無乜人,唔係實失禮死

「原來新地你住響蝴蝶架?」

坐響我前面既marie擰轉頭問

「呃係呀...由細住到大架啦...」

「但係...咁都無hall住又真係奇怪喎,咁遠...」

另一邊既otto道

「都唔出奇既,舊hall不嬲都黑暗架啦..哈哈...」

marie苦笑幾聲

「唔通...marie你都住過?」
「嗯,住過呀」

marie直言不諱:「我仲讀緊poly果陣year1有住過成德架」

marie呢啲靚女,我諗邊一個hall都會爭既

「喂喂新地,一陣..期唔期待呀?」

後面既tyson響我耳邊細細聲講

「期待咩呀?」

「我尋日有聽到班女仔講話帶定泳衣...一陣應該...嘿嘿」

係喎,本身都係話燒野食加沙灘玩

「阿豪你都緊火啦,一陣有得睇marie著泳衣...」tyson用手掙批一批阿豪

「咪煩啦...」

本身都少少cool既阿豪懶得理會tyson

「喂新地!有冇尿袋呀?」

坐響隔黎既椰奶問

「有...尋晚你唔差電?」

「放完工返黎都12點幾啦,唔記得左嘛,出門口又太急無拎尿袋」

椰奶接過我既尿袋:「thanks!」

「話時話啦,阿純佢無乜野丫嘛?」

「下..可以有咩野呀?」

椰奶望過去,正同chantal傾得開心既阿純

「你睇下,相處得幾好丫」
「不過佢份人...你中o果陣都見到架啦,慢熱少少咁囉...」

又好似係,阿純至今都係同chantal講得最多野

前晚仲見佢地兩個話落去食宵夜準備出post

落左車後,我帶住大家行到去蝴蝶灣

「嘩原來蝴蝶灣咁偏僻架,新地你呢十幾年點過架?」刀仔問

「係囉,其實新地你之前出九龍係咪騎牛出黎架?」阿梅問得仲誇張

屌,屯門姐,唔係沙頭角呀.....

去到燒烤場果陣雖然只係一點,但已經有成8成既爐比人霸左

可能大家都係見聽日假期,特登黎玩返一日

「嘩好彩有爐!」

tyson同肥昇即刻將手上既炭同野食放到凳上,霸到兩個爐位

「嘩好熱呀...」

嘉桓用手巾抹汗:「喂快啲起爐啦,好肚餓呀!」

「當自己公主咩,幫手擺野啦!」larry氣道
「得罪講句bbq唔幫手透爐既男仔全部懦夫黎架!」

阿梅同愛雯村已經開定遮坐低等:「何況今日係慶祝阿純入暗hall,你地男仔好心就gentleman啲啦!」

「唉...無你收...」

阿豪同otto已經難忍班女仔既疲勞轟炸,拎出炭準備透爐

「嗱,阿豪同otto呢啲就好仔啦!」愛雯村得戚道

「新地!」

chantal遞上一支可樂:「頭先拎咁多野辛苦啦」

「多...多謝...」

我一見到可樂,忍唔住笑左出聲

chantal見到我咁,就問

「你笑咩呀?」

「無..我諗返起ocamp果陣...」

「哦!椰奶落瀉藥!」

chantal都即刻笑:「不過放心啦,我無落架!」

chantal都真係好溫柔

「好,搞掂!」

阿豪同otto花左幾分鐘,終於透到個爐

成班餓鬼即刻拎野食落去燒

我地特登買左可以放響爐上面果啲網

所以唔駛拎左支叉係咁轉咁攰
推推推
加速
加速呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞