mirror 首新歌型撚到!!!!!

1001 回覆
6362 Like 165 Dislike
巴打識野
牙柳真係好正
梗係差得遠啦
一隊講我聽唔明嘅
一隊唱緊我母訶語喎
好似焫焫焫焫焫焫焫著洗腦腦啲
聽一次就上腦
冇錯 我睇第一次都覺得聲畫唔對 都幾礙眼
今次好睇但希望下次做好啲
可能冇咩budget搵好啲嘅後製?
因為尋日CCTVB單野好奇睇下MIRROR 有咩咁巴閉
睇完覺得: CCTVB你收皮啦呢一世都無可能捧到一隊咁既人

咩聲夢個班人都係一班人仲以為9叫SHOW唱功 CHOK哂樣咁就叫追夢想
我係你就退出走去VIU博下仲好
9叫完都係走去唱連唱K都唔會唱嘅CCTVB主題曲

利申: 第一次聽MIRROR 真係覺得本土野幾正
希望佢地出名唔好奶共同跪呢個跪嗰個
*母語
呢樣就當係抄襲藉口?
格硬要解釋就係因為香港市場本身就唔興偶像組合,solo歌手仍然係主導香港市場既群體
仲有果班友大部分年紀都過哂25歲,冇韓團整體咁後生
唔早啲出solo打響個人知名度,到時散左仲可以現有熱度咁易搵到食?

限唔限定團根本唔係重點,呢樣只可以解釋兩團運作方式有少少唔同
重點係Mirror係follow PD101 exactly一年後出道既多人跳唱男團
而兩者都係選秀節目出生
你試下問下韓國人Mirror同Wanna One,排除佢地唱既語言同人樣,兩者有幾多成相似?

照你咁講,大陸啲選秀節目都唔係100%抄韓國
你覺得韓國人會點諗?
都仲未計Mirror周邊好多野都似足哂韓團
https://www.mpweekly.com/entertainment/asia/20190107-144748
Tiger好撚型
如果係真 樓主可以pin
咁低筆直 成品咁高質

成長左好多
呢吓真係好正
睇住佢地成長
仆街,好撚正
個mv 拍得幾好,個個都有返咁上下鏡頭
姜濤把聲幾出,淨聽聲都認到
有兩個表現唔太突出,本身都唔太識,係咪叫stanley frankie
睇咗兩次都仲係覺得好好睇
pish
五萬蚊拍到咁已經好好
多謝你哋
多謝製作團隊!!!!
邊條路有咁多frankie樣嘅路人 想去
造星三都成日見到佢老是常出現
好似話佢老豆做中港貨車司機
如果我冇記錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞