mirror 首新歌型撚到!!!!!

1001 回覆
6362 Like 165 Dislike
我覺得花姐響組團初期講到係似想搞AKB模式多d
成員會畢業又打算加人入
係之後冇再提到呢樣嘢
我追開K-pop架
唔係點會知佢地同韓國男團咁似
頭先search多啲料先知佢地支應援燈同Highlight支燈又有9成似
根本就係成個韓團營運模式複製過黎先有Mirror
如果佢地紅少少,一早畀韓國果邊拎出黎批鬥緊
韓國果邊都知大陸成日抄佢地綜藝,係唔多知有呢隊靠選秀節目出既韓風香港男團

完全冇創意既樂壇我係唔會撐
祝Mirror一帆風順,紅出香港呢個豆腐潤地方
花姐之後再整多幾隊韓風男女團出黎為港爭光
12個都開到聲唔想其他人加入
唔洗一日已經熱門咗
之前都好小睇viu tv
老母出奇霸住電視睇tvb
老母問我扮緊邊個
我先知係mirror
之後一睇 瘋狂煲佢地啲歌
Btw 叱吒佢地跳得勁齊
下 Edan 同入面好幾個都讀得書wor
複製營運模式佢地就訓練三五七年先出道啦
至於應援哥啲係fans club搞,佢地大部分都係追韓後追mirror,有韓團應援影子唔出奇
好有吸血鬼feel
努力係會有人睇到
加埋佢地捧人有曬form
呢一年逐個solo
比人認識每一個成員係獨當一面
再組埋一齊就好有睇頭
好想睇佢呢首live 會唱成點
肥多DD就好喇
佢係咪混血兒嚟ga? 個樣有D鬼鬼地
係咪kpop post比人屌得多 宜家過黎mirror post繼續千字文
你覺得冇搶意咁咪拋啲ideas出黎大家討論
照你咁講kpop都好多團做緊差唔多風格嘅野
佢地又冇創意?你係咪每團都屌?
首先Cookies係女團
其次佢地唔係選秀節目出身
其三風格同韓團差好遠
最後花姐自己親口認自己想整港版Produce 101
之後隔年就整隊11人男團出黎
成個營運模式由韓國搬過黎香港做
又唔見佢整隊新Beyond? 新Shine?

如果唔係韓國人普遍對香港有好感同情香港人
一早拎Mirror出黎批鬥話中國人又抄佢地綜藝
又或者佢地根本都未聽過Mirror
希望佢花多d時間練好呢首先live
上年佢live係有啲緊張同唔係全部都穩,尤其係大型live
第一次睇mirror mv
首歌d節奏好勁
mv拍得好有氣勢
係有料既
其實我唔明有咩好批鬥
其他國家模仿韓國個套證明左韓國好有影響力,唔係好事黎咩
就好似當年日本,香港既樂壇同影視圈都對亞洲有好大影響力,應該要自豪先係
點解仲要批鬥其他國家
係啊係啊你啱你啱
都仲算係新人haha,俾d allowance
無記錯之前joox 唱迴光炒到仆街
比起之前,今次已經叫多左,鏡頭明顯平均左。
但有d真係特別搶眼耀眼,無辦法。
睇造星1佢好似話佢父母都喺大陸
佢又係大陸住
唔知幾多歲黎香港之前一直都係唔識廣東話之類
我一路覺得佢係大陸人
之後岩岩睇WIKI見話佢係英屬港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞