[七宗罪][籃球][玄幻][打鬥][冒險]《命運籃球》(3)

1001 回覆
300 Like 2 Dislike
莉莉絲
其實你個人網站都有提
莉莉絲
其實你個人網站都有提

劇透網
莉莉絲
其實你個人網站都有提

Where
完人莉莉絲,夠人了,4個半神一個神階
完整的人類 咁又點🤔
完整的人類 咁又點🤔

完整的人類 咁又點🤔

佢就係九域入面知道上帝名字個個人
完整的人類 咁又點🤔

有上帝先生唔係最勁喇咩?
完整的人類 咁又點🤔

上帝= system
完整的人類 咁又點🤔

上帝= system

完整的人類 咁又點🤔

上帝= system

咁system冇意識嘛
同埋先生可以不受system限制,姐係勁過上帝啦
完整的人類 咁又點🤔

上帝= system

咁system冇意識嘛

先生應該同system同lv 佢擺脫左system個大千世界 咁即係係佢自己個大千世界黎講 佢就係上帝(system)
完整的人類 咁又點🤔

上帝= system

咁system冇意識嘛

system係無意志同人格 但係應該有意識?
我嘅理解
意志係作出利/合己選擇嘅能力
人格係對事件發生有不同反響嘅能力
意識係可以感知同理解事件發生嘅能力
鷹該全部不同的

上帝= system

咁system冇意識嘛

我嘅理解
鷹該全部不同的

歡迎進入system的思考領域

上帝= system

咁system冇意識嘛

我嘅理解
鷹該全部不同的

上帝= system

咁system冇意識嘛

我嘅理解
鷹該全部不同的

有冇文?
cut
文呢?
又訓左

上帝= system

咁system冇意識嘛

我嘅理解
鷹該全部不同的

//衪沒有意志,沒有人格,猶如電腦程式,只為了保持三千世界的運作而存在。System是造物主,世界萬物皆出自祂的手筆。//

劇透百科有寫,但同意樓上System係有意識,因為多次寫到System嘅意識流所作出嘅干預有好強既力量。

簡單啲講我估System就好似港英留落黎既制度,中立,只係訂好規矩積極不干預,魔王就好似民賤聯同689咁玩bug搵著數玩死個制度,廖遠吉就喺英女皇默許下玩bug搞掂班屎忽鬼再玩到去離開System建立外國勢力,應該係咁
還是扯不開。

「無可能……」文煌鬆開手,看著掌心。

樹靈感到興趣,「我來試試看。」

雖然樹靈擅長的術式不是加強體能類型,但是怎樣說祂曾經都是精通高階術式的神階生物,要使用幾招術式來加強體能絕對不是難事。樹靈一來就動用術式,在加持狀態下踏個馬步,一手抬在門把上往外一拉。

不動。

難道門是推的?

樹靈用力一推。

也是不動。

「奇怪。」樹靈收手。

程琛指著牆上的一個凹槽,「睇吓呢度,會唔會係要放件嘢入依個位先會開到對門?」

文煌走過去看看,是一個大約跟掌心一樣大的長方型凹槽。

「睇吓屋入面有冇咩嘢係可以放得入呢個窿。」文煌說。

他們四人各自散開,去找找屋內有沒有開啟白門的道具。

屋內可以搜索的地方不多,很快阿森就在其中一個木櫃內找到一張白色卡片。

卡片的質感似是膠製,不過卻給人一種很堅硬的感覺。

「搵到。」阿森舉起白卡。

「白色嘅卡,大小又差唔多,似係佢啦。阿森,放張卡入去個凹位度呀!」文煌說。

「好。」

阿森拿著白卡走近白門,把白卡放入門邊的凹槽。

在白卡放入凹槽時,白門隨即打開。白門不是往內或往外打開,而是從中間分開一半,再往左右牆身移入去,好像升降機門般打開。

白門內是銀白色金屬質感牆身,根本就是升降機的內部。

文煌跟其他人互望,「我入去睇吓。」

「小心。」程琛說。

文煌點頭。

文煌甫踏入白房,門便關上。

房間開始震動,文煌轉身嘗試拉開大門。

「弊!打唔開!」

上帝= system

咁system冇意識嘛

我嘅理解
鷹該全部不同的

//衪沒有意志,沒有人格,猶如電腦程式,只為了保持三千世界的運作而存在。System是造物主,世界萬物皆出自祂的手筆。//

劇透百科有寫,但同意樓上System係有意識,因為多次寫到System嘅意識流所作出嘅干預有好強既力量。

簡單啲講我估System就好似港英留落黎既制度,中立,只係訂好規矩積極不干預,魔王就好似民賤聯同689咁玩bug搵著數玩死個制度,廖遠吉就喺英女皇默許下玩bug搞掂班屎忽鬼再玩到去離開System建立外國勢力,應該係咁

system只有一個目標:平衡
所有決定都好似alphago咁,不問過程,只問結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞