[七宗罪][籃球][玄幻][打鬥][冒險]《命運籃球》(3)

1001 回覆
300 Like 2 Dislike
林仔會唔會殺咗佢地? 定係將失明少女就地正法

林仔係個細路喎
性命

林仔係個細路喎

從小開始培訓

林仔係個細路喎

從小開始培訓

林仔唔係幫手護法嗰個咩?定係我下罰重睇
話唔定阿森 阿林都係d神秘高手黎架姐
話唔定阿森 阿林都係d神秘高手黎架姐

有理
證道階。 <---新階嚟?
廢肛96
證道階。 <---新階嚟?
廢肛96

得道
「唔理你哋投唔投降,我哋都一定可以攻陷你哋座城。」留下狠話,失明女徐徐轉身。

失明女一步一步的走遠,在月色下拖出長長的影子。

到底文煌的術式是可以阻擋所有人乃至攻擊,還是只能阻止外人進入,阿森沒有概念。要是前者,他們只需要安坐城內,以逸待勞;要是後者,他們可應付不了來至塔尖的總攻擊。

不怕一萬,最怕萬一。阿森假設術式不能阻擋攻擊,那麼才能做到最好的準備。他正在思考破局之法,去請求援軍也不一定來得及,除非先用計策爭取時間。

阿森決定用命運籃球來拖延,他大喊:「你哋想攻佔呢度,就要透過命運籃球!」

失明女的心猛然一跳,立刻回首,「你想用命運籃球挑戰我哋?」

「係,兩日之後同你哋比賽。」

「兩日?唔得!實在太耐。」

失明女只有五個小時,哪怕成功約定與商文浩一戰,也難以要其他兩位十二星等她兩天,而且兩天時間那麼長,可不會知道中途出現甚麼變數。

失明女想著想著,突然發現有點古怪,「咪住!你到底係邊個?你係唔係真係可以叫到商文浩同我打命運籃球?」

「我係佢隊友,當然可以叫到。」

失明女早就猜想阿森不會是普通村民,否則他又怎可能知道塔尖是甚麼,又怎會那麼快就知道她的身分以及找到她手下的藏身之處?

「我畀唔到兩日時間你,一日,聽日同樣時間係度比賽。」

「依度?依度都無籃球場。」阿森左顧右盼。

失明女掛著不屑的笑容,遙指一個方向,「係依度以東三百米有一個球場。」

阿森沒有去過那邊,自然不知道那邊都有籃球場。

「我同文浩會準時嚟搵你哋(要即刻搵人通知文煌)。」阿森朗聲道。

得到了阿森的約定,失明女起程返回駐紮地點跟兩位十二星同伴講解現況,以及請求取得一天時間來對付商文浩。

阿森只剩下一天時間準備,他一定要聯絡到商文煌,請他派人前來援助,然而不論派甚麼人去傳話,都要提防離開術式範圍後遭受埋伏。他一定要小心應對這次危機,要是自己出事他大可以為自己負責,不過文浩出事的話,他就不能跟文煌交待。
單春以前50正皮就一更
依家400先開始計
唔夠喉
單春以前50正皮就一更
依家400先開始計
唔夠喉

以前好多時間打文添
單春以前50正皮就一更
依家400先開始計
唔夠喉

以前好多時間打文添

番工撚表示讀書時間追單春真係好爽
單春以前50正皮就一更
依家400先開始計
唔夠喉

以前好多時間打文添

番工撚表示讀書時追單春真係好爽
咁快完
文呢?
咁少唔夠睇喎
冇打過波唔算一更
單春以前50正皮就一更
依家400先開始計
唔夠喉

以前好多時間打文添

番工撚表示讀書時追單春真係好爽

J左幾多次
阿森同佢 1ON1 唔得架咩
bookmark
咁快完

今晚再出
文呢?

今晚
冇打過波唔算一更

成日無打添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞