[1月高質異世界番] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈8〉

1001 回覆
28 Like 6 Dislike
16/17*
err同惠之間搖擺不定
我覺得個賣點係沉浸感,敍事同作畫都可以慢慢帶你入局
個故本身確實未有咩突出嘅位,但人物互動夠細緻
頭11集嘅賣點 你當係異世界生活日記都唔錯
男主唔係一出世就開掛屈機 係閉門在家日練夜練3年魔術先有咁勁 事實上男主就算練到水聖級都打唔贏自己老豆 所以唔明邊忽似手機俠
你話似賢者之孫都明

手機俠只係無腦操作⋯⋯冇學過任何野但可以識哂所有魔法 冇經過思考就亂咁介入人地嘅政治鬥爭 我反而想知手機俠賣點係乜
剩係睇呢11集都睇得出佢人物刻劃同個世界代入感有幾好唔計動畫畫面係就係冇乜突出位嘅
希望無職動畫快啲更新
漫畫都係

比巨人個結局搞到好唔開心
弱角友崎個女主角又唔爭氣
洛琪希老師帶男主走出陰影嘅過程
加上男主幾驚同感激
我都諗唔到邊套做得咁好
小舉動大意義呢方面
有作品做得咁好記得話我知
點都係惠
我唔揀err嘅原因同男主幾似心知自己係凡人 點會跟得上天才
強烈建議先睇原作小說
漫畫真係改到唔清唔楚唯一可取之處係佢有畫埋其他角色嘅視角

除非真係對文字0耐性 如果唔係真係唔推薦漫畫
唔緊要 今季仲有剃鬚JK
其實咁多套魔法“爆lv"(實際上單純水聖
點解好簡唔簡,要用手機去比
睇晒
異世界來講 手機俠真係垃圾中嘅極品賢孫都會認真講下故事 手機俠就似隨時隨地都喺度派緊膠咁作者係咪上開5chan嘅癲佬來
小說?我唔要劇透thx

咁vivy 囉國家隊原創
當時我見佢動畫化
我望左下簡介之後幾咁絕望
我睇咗頭4集終於頂唔順用google map 索敵我真係投哂降
咩係vivy?
JK我淨係睇咗動畫同漫畫
[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song-
https://lih.kg/2465117

re0作者寫嘅劇本
幼女大戰高汁
幼女戰記真係好睇
其實係嗰兩集貼地
唔知有冇試過 有朋友喺自殺邊緣
你一句「不如一齊食個飯」就唔覺意救左人
而呢套動畫/小說就係用被救嘅角度出發
想買書睇係唔係得博客來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞