[1月高質異世界番] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈8〉

1001 回覆
28 Like 6 Dislike
依家睇動畫聽到老師把聲會諗到藤原書記點算
咁去睇返輝夜姬就會剩係諗住老師
去木棉花煲翻第一季啱啱好
冇人po咪我po

岩岩好夠高放 幾驚放唔落
反面白色可以 PRINT場景 比老師落樓梯
呢個咪ikea書櫃
唔係
實惠電腦枱連櫃黎 ho chi is
更新QA(28/9/21)

第一季下半就出 更新個QA比一啲啱開始追po/睇無職嘅巴打

Q:幾時有得睇下半季
A:10月開始逢星期日晚更新。

Q:TV邊度有得睇?
A:木棉花youtube同埋黃viu都有上半季
下半季係黃Viu,未肯定木棉花有冇。

Q:想J小說有乜途徑?
A:小說有分web版同文庫,web版的話紙言就有;文庫版可以買電子書 bookwalker, google book同kobo都買到,聽聞bw做最多優惠最平。
老翻不建議亦唔會介紹

Q:web同文庫有乜分別?
A:第一個分別在於讀落嘅觀感,文庫有潤色,整體更通順,而且web好多時由唔同人翻譯,所以譯名會有出入,讀落冇咁舒服;另外就係文庫有加插一啲新章節,作品完整度更高。最大分別係文庫先有第七卷,補充主角長達3年嘅空白時期。

Q:咁我讀web定文庫好
A:經濟條件許可的話一定係文庫電子版文庫30蚊左右就有交易。

Q:想依家動畫進度接小說,由邊度睇起好?
A:目前進度係到小說第三卷第九話,如果係web就到28話。估計上半季會完哂第三卷,即係web 33話。

Q:直接動畫接小說會唔會漏好多野?
A:大體會漏咗呢個po 3-11集嘅劇情補充,比較可惜係會漏咗其他角色嘅視角,依家仲算作品嘅前段,所以不妨從頭開始睇。

Q:小說完結咗未?
A:web已完;日文文庫出到25卷,中文出到23卷(11月出24卷)。估計應該27卷前完結。

Q:貓女勁定槍叔勁?
A:無解。你當平地貓女贏,森林槍叔贏。

Q:點解男主到水聖級仲係睇落好廢?
A:男主就係一隻缺乏機動力嘅APC,你想像下打LOL,你係火佬,但呢隻LOL可以傷害友軍,咁你仲敢唔敢亂扔大?[/quote]
向上望好有戲:「第3級太高啦,落一級避開個書櫃先

btw係靚既
係咪第一隻出嗰款嚟?
有冇巴打有用 Readmoo 睇小說, 有埋中文語音聽幾爽
主角幾時會屌老師?
第12話 先行場面カットを公開
Rudy開始異色曈
仲未寄出
抽極都抽唔到
無知想問點解解呢幾年咁多
上半季下半季
點解唔叫一二季?
未講哂一季嘅內容但又唔可以連住落去做半年番
好難叫第二季咪叫上下半部
本來預24集, 但係錢作怪接唔到落去所以隔一季俾多d製作時間先播
你睇下蜘蛛子24集直落做得幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞