Super Junior《The Renaissance》一齊House Party相愛相殺討論區(32)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
Super Junior 出道16周年快樂 & D&E 正規一輯《Countdown》正爆相愛相殺討論區(33)
https://lih.kg/2764530

1106開新Post
16周年快樂啊!!
Cdrom 幫手推
7個月
個post都就推完
The Renaissance 都仲未出repackage
耐到都唔記得咗其實係應該要有Repackage嘅存在
其實見到大雲呢排肥左咁多 個日live就不停食
我諗係連repackage都未有計劃住

不過好過上次拖拖拖
拖到大雲都唔知無食嘢幾耐
而家見到佢肥返都開心嘅
15週年紀念專嘅後續拖到16週年都未出
我諗求其搵個elf入去做規劃都會好過宜家條team

我見大雲beautiful night、DE zero隻專突然高質左咁多
仲以為係label嘅審美突然開竅
睇黎應該都係因為成員主導返成件事
我都係 充滿期待咁㩒入去 喊住咁出返黎

好想佢地知道就算唔熱舞 坐喺度唱抒情歌
我地一樣會咁鍾意同支持佢地
同埋真係好想送個一位比佢地
真係喊到嘔
佢哋兩個都好大壓力,李赫宰真係瘦得好勁⋯⋯
已經買左3套有錢再加單
日日狂刷音源投票盡投 但又有啲要韓國ac真係好難同其他團鬥⋯⋯
D&E雖然本身係舞蹈小分隊
但係如果想走得長久一啲 少不免要轉型
佢地都話未來可能要將表演重點放喺音樂而唔係跳舞度
但音源始終係佢地一大硬傷(其實sj都係

睇得出東海想借同jeno美延嘅colab吸音飯
赫宰solo都係試圖擺脫緊舞擔淨係識跳舞嘅形象
佢地今次cb真係下緊好大盤棋

明明California love同blue moon路人接受度都幾高
但係熱度無延續到D&E cb真係好可惜
點樣先可以幫到SJ吸音飯
明明佢地唔係gagman 好多歌都好好聽
今次zero都好聽丫,唔明點解音源差咗咁多
音源其實好過上次(講緊真係有努力刷嘅人數
但係少左路人㩒入黎聽
搞到genie空降三位數
我諗係因為今次cb上少左綜藝?
上次上全知干預視角都幾大迴響

今次cb的確係準備左好多物料
但全部都係post返喺sj youtube channel
再高質都係得有關注開嘅fans睇到
今次都有上綜藝呀 但係時間早過zero出
不過韓國人啲口味本身就好奇怪
其實係咪真係為咗就300期認哥 所以先至早上咗
而家好似綜藝宣傳同個專輯甩開咗
係咁鋪po嘢去Channel但係都係得圍內人睇

一開始上左認哥 之後solo上週偶 應該都catch到少少路人掛
歌我個人覺得好聽 超超超中意be
Zero成隻碟真係好高質
但個問題應該係音樂風格
依家四五代團啲歌路好多都近似Trap/Hip pop
(舉例 Aespa 首savage,Stray Kids首Thunderous )
而十代二十代主流都係偏向依種音樂
當然啦 唔係話要行主流至會火
佢哋可以做自己鍾意嘅音樂係最重要

題外話 希澈係black suit果陣已經提出想轉型
好似水晶咁轉行抒情路線
但我覺得suju成員們對跳舞舞台係有一份堅持同執著
我亦都好respect 佢哋依種態度
希望佢哋可以創造出一種佢哋身體承受到又有型嘅舞台風格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞