Super Junior《The Renaissance》一齊House Party相愛相殺討論區(32)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
係擁抱月亮嘅太陽
重有浸入水個張都好靚!

係海妖無誤,魅惑人心呀!

話說藍月之後個背景諗緊係咩,火山定大爆炸個d,stylist update左呢張相。once in a blue moon本身就係解罕有發生,但發生嘅條件(quote):

根據專家的說法,blue moon(藍月)平日很難得看到。要在火山爆發後,或從茫茫大霧中,才有可能看到這種奇景。就是當空氣中塵粒的大小與光的波長相同時,人們肉眼所見的月亮便會呈現淺藍的顏色,然而這種景象發生的機率相當地低,不是每遇上火山爆發或茫茫大霧,都能如願看到。blue moon非常罕見,就變成了「千載難逢」的意思,必須要在天時地利人和才有可能看到。

喺twitter見到有人P左條人魚尾比海
今次solo嘅concept真係不得了
聽完覺得有啲地方都好有e oppa嘅影子
好似寫嗰陣係想佢一齊唱咁
睇嚟D&E係唔可以分開
啲rap part同埋編舞都好有赫嘅影子
聽完就明點解海話佢地交換左concept

btw最後開con咪又係 Feat. EUNHYUK
私心中意blue moon 多d不過Jeno同公司同男團幫助刺激銷量同埋打歌都方便啲~

quote 翻譯

海:因為地球太喧囂,想著要是什麼人都沒有的話就好了,所以就想和你一起飛去無人的宇宙,在一個只有你和我的空間 分享愛意,這首歌就承載著這樣的信息…總的來說 Blue Moon這首歌和California Love差不多,而且我這次也加入了很多rap的部分,也是我很想展示給大家看的部分,希望大家也能感覺到“啊原來也能聽到東海另一面的聲音啊~~” 把它當作亮點展示出來。

諗起私奔到月球

D:什麼呀!要流眼淚了一瞬間……怎麼會忽然那麼想哭呢……啊,“呀,你一個人……”啊,是銀赫的留言所以要模仿他的語氣才行,我來試試。

From E:呀,你一個人活動也是可以的嘛?
不是說沒有我你一個人不行嗎,真是無語。
行吧,你一個人好好吃好好過吧,你做錯了你吃屁去吧你。
儘管如此,但我還是愛你。
—— E oppa

啊,真的是,這樣的感動也很好。銀赫今天……嗯,去迪拜了,出國了。我的話本來應該是要和他一起去迪拜的,但是因為我自己的行程,要發行California Love了,timing 正好重疊了,所以我就在韓國和大家見面,銀赫就去迪拜和Elf們見面啦。希望大家在那裡也可以給他好好應援。

真的,一打開這個信,就立刻認出銀赫的字了,一瞬間就覺得好感動。 “我沒吃晚飯”(回答留言),其實我今天沒吃晚飯,但是現在也不餓啦(滿滿的感動)。

你看他這個留言,就很個人主義、一直在說自己的事,但是其實孩子氣一點也沒關係,即使一直在問吃沒吃、有一點個人主義,也沒有關係的。這樣的部分也都接受,即使是孩子氣的部分也都能包容,這或許就是為什麼可以一直走那麼久吧。

大家都以為我們倆很相似,但是很遺憾的是其實我們沒有一點像的,性格完全不同。
其實在準備專輯的時候又展現出來了,銀赫想做的部分、我想做的部分、想共同守護D&E的心情,真的很強烈。以後也作為大家所信任的人,繼續好好做好我們的小分隊也是可以的,我是這麼想的啦。

身體很誠實嘅赫宰,努力向大家宣傳推廣D오빠嘅新歌california love
喂啊 咁sweet嘅咩
赫宰嘅sense從來都唔會令人失望
今日份狗糧滿滿 呢兩個人可唔可以唔好咁sweet,咁叫班單身狗情何以堪

連個標題都好有sense
슈퍼주니어 은혁: '두바이 갈때는 이 음악이죠!'
https://youtu.be/iiOxqx-jPQw
講咩 D solo E solo
最後solo嘅根本只有elf
人哋都講明D solo E solo 之後都係D&E架
同佢兩個solo成日都互帶對方,最後演唱會咪又係花式solo咁幫對方做feat,又唔係未見證過
唔出嚟feat都會係錄音background
佢兩個分唔開㗎喇
全程𥄫實佢隻腳 希望已經係好返晒!
某李:不是說沒有我你一個人不行嗎
我都係
希望佢隻腳無咩事啦
其實隻舞個幅度算細 應該唔會有事
Btw 好鍾意 California love
但首歌有啲part好銀赫feel
黎啦黎啦 你中有我 我中有你
DE獨家solo方式黎啦
一個手抱月亮 一個背靠太陽
幾咁浪漫嘅 友情

呢輯相好李東海style concept互換
1st Look正解

劃重點:
李赫宰真係好岩戴color con!! (同劃眼線,好中意佢devil 個時) 重有係紅西裝呀! (yes it’s devil again)
cody終於有記起devil 個造型係top 3

互換concept重有互相係大家嘅solo 出現嘅symbolism 真係不得了 紅藍重有夕陽同月亮

最後佢兩個又共享飾物,條頸鏈!
https://youtu.be/FfEpbKlgjQ4

ballad 赫!!rapper 唱抒情歌
不得了不得了
https://youtu.be/Pcl6AR2wWH4
嗚啊!李赫宰!好仙又好型痴線
好期待今集週偶
李倆真係無變 仲好似二十出頭咁

仲有危險的友情剃鬚名場面復刻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞