[Flightsim撚]模擬飛行集中討論區(31)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
唔會啩 淨係32bit轉64bit都應該好多嘢要再買過
我淨係講緊大部份scenery

當然,addon aircraft 全部都要買過

巨額投資,要走用其他平台成本好高
而家仲有冇俄佬網搵開心版
仲有㗎,除此之外支那網都有得download
以為個網死咗嘅原因可能係因為冇咩add-on再出 又冇人討論
我又唔覺得操控有咩問題
PMDG 咪又係咁飛
我用滑鼠玩
MS2020 玩到過山車咁
求其三舊水買支 logitech 就好夠玩
你用滑鼠又點感覺到個操控係點 我用yoke 玩FS2020 就唔覺有咩問題
依排揾到好多 1960 年代的東亞 / 東南亞航圖
拎住架 DC-6B跟當年國泰航線周圍飛

有人有興趣 john的我再係度分享同一齊飛
好啊 不過呢排冇乜時間飛
點join
由細到大都係用滑鼠玩開FS9同FSX, 反而而家好唔慣
上網一齊飛
玩壞手勢了
有冇巴打識整個layout
咩野叫做 layout?
lm入黎學下嘢
想跟住玩
對唔住大佬,我係想講SLC入面個Cabin Layouts
唔好誤會我只係唔識想問下係咩黎
我用滑鼠玩
MS2020 玩到過山車咁
你用滑鼠又點感覺到個操控係點 我用yoke 玩FS2020 就唔覺有咩問題
依排揾到好多 1960 年代的東亞 / 東南亞航圖
拎住架 DC-6B跟當年國泰航線周圍飛

有人有興趣 john的我再係度分享同一齊飛
想跟住玩

無問題呀...我其實都係順便玩下 NDB 同 VOR 定向
我用緊國泰1961 年時間表:

第一樣係啟德機場 1958 年已經有新跑道
但係未係 1970 年延長...所以用 1961 年標準就只可以用到 A10 位置

另外飛台北只可以去松山機場因為中正機場當年未起
可以參考以下航圖:
https://www.flickr.com/photos/12530375@N08/albums/72157715445539667
Asia Charts - imgur.com/gallery/daSjN1C
Japan Charts - imgur.com/gallery/IjwJBSG

13 起飛後直飛 橫瀾島再轉向 / 31 跑道就依以下航圖:

加入 Green 6 航路即由港島奇力山 Mount Kellet VOR 開始 (無左所以可以用 CC NDB / CH VOR 代為定位) 直到 Yankee (22.20N 117.3E) 即係現代的 ELATO 航點....之後轉用 Red 3 航路定向馬公 MKG VOR

再飛向新竹桃園 NDB (唔知點解 MSFS 重有) 再用 NDB approach rwy 10

另外可以飛的包括馬尼拉 / 西貢 / 曼谷....航圖都有齊 (但係部分定向台因為無左就要搵附近的代替....同埋因為 MSFS 的 VOR 同 NDB range 唔太夠有時都要用下 dead reckoning skills
[最新燒熄]Aero$hit郭生原來轉會去PMDG
Boeing人祝你哋好運
https://fselite.net/content/mathjis-kok-begins-new-role-at-pmdg/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞