[Flightsim撚]模擬飛行集中討論區(31)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
Academic已經夠用
[最新燒熄]LM又殺大家一個措手不及
https://fselite.net/content/lockheed-martin-prepar3d-v5-3-released
等PMDG 出 就可以棄game
點解
棄p3d 全部過晒去fs2020
physics 好似 p3d 真啲??
同埋有 pmdg
HKG個地景有冇更新07C/25C
自己改bgl應該快好多
睇你講邊種physic
aerodynamic係msfs好啲
p3d
冇taobao
WFSS VHHH前2日出咗AFCAD update
有7C 25C update
連runway, taxiway marking 都update埋,算佢啦

不枉我當時入正支持佢
我會stay係P3D,已經用左太多錢同時間去setup
我會STAY一段長時間先等冇野再支持P3D再算
其實與其嘥咁多時間轉來轉去

不如花多啲時間去飛好過啦搞咁多嘢install uninstall etc….
有陣時自己都會諗吓,每個禮拜實際飛嘅時間係幾多個鐘
巴打們覺得FS2020 個default DA40 同42 真唔真

諗緊遲D換新電腦要唔要順便由FSX升級上FS2020
MSFS真係睇十年 先有機會去到現時P3D嘅擴充性
[最新燒熄]UK2000嫌棄P3D唔夠靚同搵唔到錢 拉隊走場
https://fselite.net/content/uk2000-scenery-suspends-all-future-prepar3d-development/
FS2020冇DA42
之後DA40覺得唔係好真
啲Power setting俾唔啱performance我
已經特登搵返DA40本AFM嚟試
等我仲期待咗陣,睇嚟都係要買add on
thanks 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞