[Flightsim撚]模擬飛行集中討論區(31)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
…….po錯 唔好意思
本身有間yoke…
如果買throttle..係咪honeycomb最好?
一定係
新手玩mcfs 想買joystick
想問買t16000m 係咪已經好夠玩
(油+joystick) 仲可以攞埋黎玩 ace combat
star citizen
新手就算用 logitech 三百蚊果隻都可以玩得好開心
但係想要推油個舊
我其實覺得 airbus 果個好玩d
Airbus嗰個靚啲但係咪得兩個推制?
Logitech 就有3個同平啲 不過膠好多

得兩粒偈唔使要咁多lever
不過覺得買飛機野真係想清楚先…
香港好少人玩好難賣返出去…
唔使擔心 入面嘅用料唔係太靚
正常使用一兩年就會壞
想整返好就自己去鴨寮街買料換
我都想買到 但而加周圍都無貨
買左air bus 兩件裝
[最新燒熄]iFly 737 MAX唔會搞到P3D暴力回潮啩
https://fselite.net/content/ifly-previews-the-boeing-737max-in-prepar3d/
睇慣MSFS PMDG Texture 嘅質素真係睇唔返p3d
pmdg 更新完仲多bug
邊度有bug?
我用手制玩,個rudder會自動回中,飛飛下個CLB CRZ 無左,無埋個Top of descent
我又真係完全無呢個問題 Rudder回中會唔會係你有另一個手掣撞咗input?
https://www.facebook.com/groups/flightsimhk/posts/5203523089683577/

[VATSIM香港管理層爆出國際驚天大醜聞]
飛VATSIM前請三思而後行,VATSIM己經唔再係專業既飛行平台,喺呢個平台冇任何言論自由,會del comment,冇得比你發表你嘅意見,重會有人篤背脊,慘過返工駁上位
原來依家做香港Director真係可以為所欲為
話說半年前有個人被欽點上左位,非香港人,係白人,原來可以持住自己係因航機師個寶貝仔就可以為所欲為:
1. 第一次考C1 Rating,帶VFR機帶出界去左南海,搞到要由pilot 去request IFR,都重要唔知自己錯係邊;
2. 帶返去VFR zone 時,帶左飛機去撞山;
3. 拒絕Pilot 要求intersection departure,並無法交代合理原因
(ATC: because I want you to taxi to K1!)
4. 第二次考C1 Rating試出術,唔通知pilot去飛,成個考試得幾部機就pass左,黑箱作業,就連VATSEA為左保住個director都可以話冇問題;
5. 比人係Discord問點解佢要出術,12個鐘都未到就搵VATGOV5呢條廢柴ban 你account ( 因為唔岩聽)。解釋係話:因為唔尊重Director,話我discord個用戶名insult到佢(被迫害妄想症),其實我個名都用左起碼半年,點解半年前唔ban?
6. VATGOV5 只要聽到唔啱聽嘅意見就可以用任何嘅理由去ban 你 account
7. 唔尊重知識產權
部分training用嘅powerpoint有人已經拒絕左hkvacc使用, 並且要求佢哋take down, 但hkvacc director可以好厚面皮話:呢份powerpoint個版權係屬於hkacc!但係人地份powerpoint清晰寫到係limited usage, 任何嘅使用之前必須得到editor嘅同意。人地已經解釋過比佢聽,如果係一定嘅時間之內佢唔take down所有有關嘅嘢就會出律師信, 結果換來嘅又係suspense account
8. 任期最短,最失民心嘅政權
上任之後半年內做嘅嘢少之又少,根本冇心為va使出力,為坐而坐,上任之後半年炒曬成班consultant, 一意孤行做VATSEA隻扯線公仔
9. 喺佢任期期間對Consultant等人(其中有真實有真實飛行經驗)作出侮辱性嘅言論(this is my vacc),事後覺得自己冇錯,永不道歉
想聽其他我再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞