[Flightsim撚]模擬飛行集中討論區(31)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
我估應該係所有大機都開唔到L2門,所以條橋唔識駁,我估
[最新燒熄]Aero$hit聲稱同真實飛機比有3%誤差 聽住先
https://fselite.net/content/aerosoft-airbus-a330-in-beta-status-update-and-new-previews/
想問下MSFS fenix a320 係咪唔support XBOX控制器
未玩過FBW A320,想問下go around TOGA果時係咪唔似737咁自動出返條route
本身無論MCDU同ND唔係都有咩
suppose full config後要睇到曬
正常會起ND 見到
當VHHH, STAR已經揀左ABBEY3A都唔見果條返LIMES果段
定係我揀錯野

final leg 係咪都見唔到
正常個畫面應該係點嫁
呢個post推左兩年都未爆
香港人咩都要快
flightsim單程玩10個8個鐘佢哋頂唔順
試過開台cruising有人問我畫面係咪停咗
岩岩係台灣玩完Flight Sim
一直都心郁郁想玩 玩完覺得好正
想買翻套controller 翻去玩
有冇啲thrustmaster連油門既推薦
有冇人睇過miniCOCKPIT,點睇?
如果真係 $99 美金我覺我玩得過呀
間嘢地址就係喺長沙灣道舊郵政局嗰度
https://www.facebook.com/AerospaceTS/
想請教咁多位大佬
驚係msfs2020
而家細佬我學緊入到game直接喺架機MDCU度program個flight plan
set好曬waypoint同assign attitude
如是者file ifr plan比ATC後起飛
但ATC唔會assign我去我set好咗嘅attitude
例如我set左FL250 ATC就一直叫我maintain 15000ft
想問係msfs問題定我漏咗啲咩
default ATC係鳩嘅
thx for reply
諗諗下又真係幾鳩
唔止上面嘅問題
departure runway同approach 都亂鳩咁嚟
我set完等於無set
要喺world map整嘅F-PLN先正常
但MDCU整成件事有趣味好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞