[Flightsim撚]模擬飛行集中討論區(31)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
其實真係冇所謂㗎,MSFS 又好咩都好

根本同真機完全兩回事

只可以練習procedures
見到呢隻野好有衝動想買,但暫時只係support到737
https://youtu.be/et5wRSECoHQ
成萬蚊都好貴下
我用開 Virtual IR Boeing MCP
FMS就用ipad 效果一樣
平好多重要咩機都用得
玩得呢啲但冇Overhead Panel?
連FMC 兩萬
如果要埋Overhead Panel加埋個Yoke Rudder Thust個啲應該四五萬都黎
手上有tca boeing yoke同airbus sidestick, rudder用平款Logitech。throttle用番tca airbus
其實最大興趣係佢個mcp, cdu可惜無得兩邊Boeing同airbus一齊用所所唔係must
攞呢一筆錢去考個PPL好過
[最新燒熄]嘥氣啦 咪一鳩樣 又係焗鳩人幫襯navigraph
https://fselite.net/content/aerosoft-a330-release-date-tease/
有善心人士寫咗WFSS VHHH GSX profile
http://www.fsdreamteam.com/forum/index.php/topic,28933.0.html
flightsim.to 唔係一早有咩
我屌,睇多左個pro
同埋要改bgl先改到NSC堆R位
我唔知點解compile唔到
一直都唔敢玩vatsim
背咗 Apha ~ Zulu 未?
網上面有好多教學
我想問下你地有無發覺MSFS WF嘅VHHH 嘅jetway係用唔到開面果條橋,即係如果泊架747,只得最入果條橋泊係頭門
泊得太入怕撞engine?
有冇用gsx pro?
有用gsx pro, AI 機就識自動泊岩果兩條橋

btw cs 777真係好撚垃圾,更新完個遮光版釘實左,要人地個mod執返正
用P3D經驗嚟睇都係嗰幾個問題
1.係咪認唔到你L2
2.GSX Pro有冇開尾橋
3.係咪泊位set位問題導致埋唔到尾橋

cs777唔係等於default 747-8i performance?
check 下機型GSX 個configuration 係咪有set左DOOR L1 L2
用緊headwind A330
想問吓起simbrief 到set 左個route
之後落經EFB 落MCDU
發現條route 同simbrief 唔一樣
想問吓有冇人知可以點樣解決?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞