Oculus quest 2玩Steam VR討論(15) 要親身感受VR先知有幾立體 睇片睇人玩gameplay係無用

538 回覆
5 Like 2 Dislike
你眼距幾多?
個鏡片可以調較3格 有冇試過?
眼距62
好似冇較過
有sweet pot清晰區 唔係單純將平面mon隊係對眼度
58mm、63mm、68mm

去中間
去瀏覽器開chrome個啲打YouTube.com??
唔係好覺邊度有得齋上網
即係見到數字是2就得?
瀏覽器 你搵搵 你試左眼距先 去中間
好 聽日試試下
謝謝
你有冇戴眼鏡 本身視力有冇問題?
我意思係同電視冇得比
sweet pot都唔會夠4k電視+正常視距咁清的
但係都唔會blur到1080p咁
個TOPIC可唔可以改返做QUEST / QUEST 2 ?
好似唔歡迎QUEST 1 玩家咁
我都覺得好似1080p咁
好多細節都睇唔到
有新買新 新手唔識分 緊係買最新 舊嘅玩家咪一樣可以照入嚟 唔通又要寫埋oculus Rifts?
INSANE New Oculus Quest Updates, 120hz Found In Code!, How To Enable Passthrough Portals & More!
https://www.youtube.com/watch?v=UQYWHEM46VY

就支援120hz
玩ONWARD 有公告話有新職業 Seals 真心信左..

https://www.oculus.com/legal/referral-program/?locale=zh_TW

冇人堤呢$30美金推薦,啱啱到貨有冇人可以send推薦碼俾我, 人攞$30買store 野
有鎖區 你FB係香港就唔知得唔得
我自己岩岩睇 香港FB 無 推介 呢個選擇

台仔FB
就算得 果Link 應該係連去 有代理地區既oculus官方網站

香港唔包括代理地區內 有link都買唔到

你都係美森買算
無聊一問
玩得耐會唔會令近視加深
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞