Oculus quest 2玩Steam VR討論(15) 要親身感受VR先知有幾立體 睇片睇人玩gameplay係無用

538 回覆
5 Like 2 Dislike
大把嘢可以改善啦

最大缺點係電量囉,畀到盡三個鐘,一日叉兩三次電

IPD preset得三個,好多人都唔啱所以先易暈
我驗完眼先先知自己係68 ,初初唔知用2勁易暈,轉返之後瞓喺度用咩locomotion都唔會暈

唔係想踩q2 真實用家感受
見到佢系統更新都好密,v28出埋官方無線,連Virtual Desktop都唔使買
有冇人對隻Demeo 有興趣 冇野玩 好悶 雖然仲玩緊beat saber
120hz!

唯一嫌佢色水唔夠靚
想知amazon買既機個盒有冇wrap膠? 見到carousell有d賣話美水全新機影出黎冇wrap膠

另外條oculus link cable係咪買副廠好啲? oculus自己個條usb c to c, 我d電腦冇usb c port, 用副廠 (如amazon上面有個牌子vokoo)同本身個條有冇分別?
有膠
答案係

唔洗用線

官方正式出Air link

直接用wifi玩 又唔洗買VD
想問如果喺oculus download 咗game喺pc度,點樣可以喺vr 開返?
pc oculus software?
去VD Tabs

oculus 果行有

Ching嘅意思係咪依個介面會搵到?
利申:張圖唔係我
yes

oculus games
好,唔該晒,我今晚試下先
Air link 而家有未
未 呢兩日內
https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/mseko4/facebook_no_quest_pro_in_2021_with_quest_2_in/?utm_medium=android_app&utm_source=share

大家唔洗等下一代

講到明 quest 2會係市場keep一段時間

除咗CPU同FOV要改善 升級嘅空間都唔大
唔洗買VD住 官方提供無線電線方法 免費!
叫air link
https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/mseko4/facebook_no_quest_pro_in_2021_with_quest_2_in/?utm_medium=android_app&utm_source=share

大家唔洗等下一代

講到明 quest 2會係市場keep一段時間

除咗CPU同FOV要改善 升級嘅空間都唔大
唔洗買VD住 官方提供無線連線方案 免費!
叫air link
啱啱美森落左單
仆街 Q1繼續等下先
手多update咗beatsaber冇咗bmbf
搞到冇得玩入歌 要等bmbf update
岩岩收左貨 4日就到香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞