Oculus quest 2玩Steam VR討論(15) 要親身感受VR先知有幾立體 睇片睇人玩gameplay係無用

538 回覆
5 Like 2 Dislike
then which headset you use
q1
q2
我Q2都覺有少少矇, 睇anime ok, 但戲就冇咁好
睇片還好
打機仲慘
onward custom map
旺角map 整緊好興奮 想射
新鮮滾熱辣 review
砌左部3070機玩
其實部機speed test都有近300mb上網
係唔知點解玩half life 都幾濛下,有時仲會疾
Setting 都較左高畫質
見人玩wireless 都好清,我濛到仆街
好似480p咁
新手想問有冇邊到有得試玩

買既話有冇咩店舖推介
What router?

無行貨
router呢?
你VD設定係咩? 畀你參考下 VR Bitrate應該出事 無力推 btw你係咪帶住眼鏡玩?
https://www.icloud.com/pages/0VpheaaN_tOf3EwT5pBHDaugA#VD%2COculus_Software%E7%95%AB%E9%9D%A2%E8%A8%AD%E5%AE%9A%E6%96%B9%E6%B3%95(%E6%9B%B4%E6%96%B0%E4%B8%AD...2021%3A2%3A28)
美森最好 有貨 好快送到香港
人稱CS VR 終於係app lab上架 beta緊
正式上架賣24美金 想試玩就快

https://www.oculus.com/experiences/quest/3649611198468269/
你入VD setting開overly performance
睇下lag既原因係咩 出事既話佢會橙字
例如 network 7x ms

如果間唔中lag 好大機會5g同其他人撞咗
要去無咩人既channel

會唔會自己好多部電話 ipad 連去router
都有影響到VD

我自己得一部電話 用緊2.4g channel
所以玩VD好順 VR Bitrate係13x左右
你電腦係唔係入lan線? 定wifi連去router?
你部quest 2同router距離如何? 中間有冇石屎牆隔住?
想請問送貨地址係咪直接填番屋企地址就ok?

如果個刻屋企冇人會點

感謝
到左香港 打去順豐 要門市拎 佢用順豐寄畀你
電腦用wifi
Q2同router 距離近
無牆
用緊smt 5G home ,好似係支那中興
要入線
電腦入線去router

電腦wifi連去router 出事了
再test
有個好低能問題想問
點樣先知佢叉滿電?
我見燈仲係黃黃地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞