Oculus quest 2玩Steam VR討論(15) 要親身感受VR先知有幾立體 睇片睇人玩gameplay係無用

538 回覆
5 Like 2 Dislike
等 air link成效
https://youtu.be/8FvmfqdWwA0?t=4775
針對VR全新設計既機關

BIO4 VR!!
BIO4 VR
oculus quest 2獨家!
有冇人有玩隻 warhammer 咩sister?

好冇玩?對有motion sickless 嘅人玩唔玩得過?
屌一樣,玩完 half life 再玩其他 game 無一隻玩到超過一個鐘,部野都好耐無開過
https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/mseko4/facebook_no_quest_pro_in_2021_with_quest_2_in/?utm_medium=android_app&utm_source=share

大家唔洗等下一代

講到明 quest 2會係市場keep一段時間

除咗CPU同FOV要改善 升級嘅空間都唔大
Facebook won’t release an Oculus Quest Pro in 2021 and Quest 2 is expected to be in market and selling to buyers “for a long while,” according to the company’s head of virtual reality.
個cpu有咩問題?fov就真係窄
想入坑玩vr oculus 係咪一定要link真facebook account 冇得整假身份 對上一次用Facebook 已經十一年前
係囉 cpu 可以硬解8k
Fov 如果再闊啲就正
個現場感正好多
GPU仲未夠強

RE4 VR係Q2真實力畫面 因為係獨家 唔洗就Q1性能 向下兼容 不過畫面都係唔夠
分身囉
分身都成12年前 google睇又話會bam搞到變磚
Amazon又好多人屌佢 我amazon place 咗order依家諗緊會唔會一買就變磚
XR2 CPU真實力 RE4 VR

我試過 quest1玩ets2
但個視點高左一大截
等於坐係車頭玩
有冇巴打知道入左vr mode
點reset個視點係正確位置?
一開始 守護神set錯左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞