Oculus quest 2玩Steam VR討論(15) 要親身感受VR先知有幾立體 睇片睇人玩gameplay係無用

538 回覆
5 Like 2 Dislike
3700x
2070s
16g ram
岩岩先知原來隻project wingman出左, 好似話全程support VR. 有無ching試左?
不過我今晚應該一定會買黎玩.
之前玩過Ace combat 7個VR mode, 覺得好撚正不過得3關zzz
而且PSVR setup真係好麻煩(比起oculus quest), 已封印.
希望呢隻indie可以比pc友過下癮.
https://store.steampowered.com/app/895870/Project_Wingman/
Half life alyx 40off 特價中
你用咩player?正常2070s夠硬解5/6k片

不過如果想治本既話不如買skybox
dlna/airscreen去quest2直接用quest2粒chip播5/6k片
用SLR個app睇
下載係skybox睇冇事
但串流睇就起格同lag
串流係直接係SLR個網stream,定係你已經down左條片係你部PC,要PC stream去quest2?

如果係直接係SLR個網stream,無得救,網速唔夠
如果係你自己電腦stream去quest2,應該係router唔夠做
想問下而家有冇行貨賣
電腦廢玩唔玩到
無分
冇電腦咪玩內置同sidequest啲game
淨係玩呢啲都唔夠時間玩晒

利申得macbook
呢部嘢唔會有行貨

頭post第一頁大大隻字 唔好中伏
大佬 要講specs
硬件傳心師
我電腦都廢
都係諗住睇Av多
同玩光劍
睇下YouTube

想問vr 戲要起邊下載?
比如vr avengers ?
你本身有套戲入落去用Skybox player呢類咪變咗係戲院睇
套戲係普通格式都得?
即係Av 都要下載d vr Av放入skybox
睇普通Av都唔得
戲唔係都一樣?

未送到 唔太清楚
普通AV/戲咪就咁播就睇到 變咗係個大mon/戲院睇咁

琴晚收貨嘅巴打表示滿意

香港真係無人玩VR
土地問題
係啦,太細,好難玩得盡興,行兩步都唔得,完全唔夠爽快
窮L無計
唔明點解啲廠唔自己整埋lens
Gamer起碼有一半都有戴眼鏡勁唔方便又容易刮花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞