[WINDOWS] 電腦咁樣算係中毒定比人hack? (9) 冇人開post

355 回覆
11 Like 3 Dislike
我想問下 我用樓主check port個網check親所有port都係closed 係咩事 近排又有唔少網上唔到 battle net個登入程式又登入唔到
依家好似冇咩黑馬因為個個都咁勁
依家好似冇咩黑馬因為個個都咁勁

仲有邊個國家未中
新聞話維持31宗 wanna cry
但個網又時不時彈Hong kong 中

即係點

即係點

都話咗個map 果啲唔係中咗鎖o既人

即係點

唔係中左都會報比政府架嘛
求救 部腦係win8.1想更新返KB4019215,但部腦好耐無更新過,搵極都卡住正在檢查更新,之後我直接裝個patch但又卡住係正在搜尋這部電腦的更新,我del埋datastore但都無用 有無巴打可以幫下手

🤔🤔🤔
屌你老味
捉到條友未呀
想開電腦呀你老母

點解你覺得捉到就會停?
個毒係經殭屍機自己spread,唔係人手放入你部腦㗎

我用緊win7
跟住教學封port445又唔work
去windows程式果到又搵唔到果個option
搞到唔敢開

即係點

個map果d係scan左佢ip果d機,
而部機無事無幹唔會周圍scan人ip,
scan人ip既機≈中左毒既機應該無錯
差在唔知係咪同一部機重複左好多次

即係點

ok我明你想表達d咩,而家搞佢ip既有太多其他原因,ddos etc,所以比實際中毒機既數字多
無睇一日 仲係洗得咁快?

即係點

你部腦中毒會唔會打去電腦保安中心求助呀

即係點

打去個保安中心都幫唔到你啦

即係點

打去個保安中心都幫唔到你啦

打去創科局

【神回應】創科局局長楊偉雄教你一招對付黑客WannaCry勒索病毒!
https://www.youtube.com/watch?v=CR7-f3fpNLc
我用8.1 x64
用an機dl左第一頁個file
但電腦開唔到?
我用8.1 x64
用an機dl左第一頁個file
但電腦開唔到?

Error code都比埋你
上網見到話mac 用parallel desktop都可能中伏
唔知堅定流
是咪都要裝埋果d 更新檔

即係點

ok我明你想表達d咩,而家搞佢ip既有太多其他原因,ddos etc,所以比實際中毒機既數字多

撇除攻擊造假擾亂
個map 反映o既都唔係唔係周圍scan 人IP o既機
而係ping 過去kill switch domain o既機

而ping 過去代表咗兩樣嘢
1. 部機好可能有wannacry
2. wannacry 因kill switch 而停止或暫時停止啟動加密攻擊

所以閃出嚟果啲都機檔案都安全或暫時安全
用家唔會去報警甚至唔知自己部機有 wannacry
只要佢呢個時間及時掃毒就唔會有任何損失

而真正瀨咗嘢要求助或者俾咗錢o既人呢度係見唔到的
又或者原本閃過出嚟無事o既機之後再觸發啟動呢度亦都唔會知

呢個亦答返有巴打問點解見到HK 閃咁多但得咁少求助個案
我部舊機幾年無更新過
我呢家一插上網線係咪奶硬野
我部舊機幾年無更新過

恭喜你, 你嘅幸運號碼係 ...... 32!
我部舊機幾年無更新過

無事既,我對上半年無更新都係咁 啱啱先更新返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞