[WINDOWS] 電腦咁樣算係中毒定比人hack? (9) 冇人開post

355 回覆
11 Like 3 Dislike
其實點解咁多人睇住個map

個map 又顯示唔到有幾多人中招俾人鎖晒啲嘢
連花生價值都無

有數據架
android 防毒邊隻好用?
asus 內置個隻dr. safety好似無乜用
其實win10真係會中招? 我好似未聽過一單win10中既case
煙花大會

冇睇幾日,點解爆既速度快左咁多既 變種左?
哇, 做乜見到香港都狂跳....殺到黎?

美國都狂4,5連
其實點解咁多人睇住個map

個map 又顯示唔到有幾多人中招俾人鎖晒啲嘢
連花生價值都無

有數據架

佢個數唔係俾人鎖咗o既數嚟
煙花大會

因為啲人開始自己visit個kill switch domain
煙花大會

因為啲人開始自己visit個kill switch domain

邊可能咁快
煙花大會

邊可能咁快

bot做之嘛又唔駛用手打
其實win10真係會中招? 我好似未聽過一單win10中既case

有冇人知?
屌你老味
捉到條友未呀
想開電腦呀你老母
屌你老味
捉到條友未呀
想開電腦呀你老母

又撚狗
屌你老味
捉到條友未呀
想開電腦呀你老母

點解你覺得捉到就會停?
個毒係經殭屍機自己spread,唔係人手放入你部腦㗎
今日spread得仲快左
勒索軟件幕後黑客意猶未盡 宣稱下月出售入侵電腦程式碼
熱血編輯部 05-17-2017

勒索軟件WannaCry席捲全球,香港亦受到波及,甚至連大欖懲教所亦疑似受到波及,5月16日全部電腦均告故障,但發動攻擊的黑客組織,似乎意猶未盡,甚至在網上發表聲明,聲言6月起會出售及發布入侵電腦的程式碼、新軟件及工具,讓有意者購入再向瀏覽器、路由器、手機及微軟系統發動攻擊。

黑客組織亦聲稱,他們已竊取中國、俄羅斯、伊朗和北韓的核武和導彈計劃,及國際轉帳網絡「SWIFT」的銀行資料,6月會公布詳情如何連同其他竊回的網絡資料向外公開。

本港截至5月17日凌晨,已接獲最少三十一宗電腦受攻擊的報告,勒索軟件WannaCry在全球已入侵逾三十萬部電腦,有美國官員稱勒索軟件可能與北韓黑客組織「拉撒路」有關。
公司最近有幾部main server好慢同入唔到..
我懷疑係奶左野,但it唔敢公佈

可能firewall set多左野所以慢左姐

可能firewall set多左野所以慢左姐

可能係moon住你班人, 有冇上咸網, 所以慢左姐
勒索軟件幕後黑客意猶未盡 宣稱下月出售入侵電腦程式碼
熱血編輯部 05-17-2017

勒索軟件WannaCry席捲全球,香港亦受到波及,甚至連大欖懲教所亦疑似受到波及,5月16日全部電腦均告故障,但發動攻擊的黑客組織,似乎意猶未盡,甚至在網上發表聲明,聲言6月起會出售及發布入侵電腦的程式碼、新軟件及工具,讓有意者購入再向瀏覽器、路由器、手機及微軟系統發動攻擊。

黑客組織亦聲稱,他們已竊取中國、俄羅斯、伊朗和北韓的核武和導彈計劃,及國際轉帳網絡「SWIFT」的銀行資料,6月會公布詳情如何連同其他竊回的網絡資料向外公開。

本港截至5月17日凌晨,已接獲最少三十一宗電腦受攻擊的報告,勒索軟件WannaCry在全球已入侵逾三十萬部電腦,有美國官員稱勒索軟件可能與北韓黑客組織「拉撒路」有關。

其實佢地先係起左個朵, 再做大茶飯, 根本就唔care你比唔比bitcoin
大家醒水少少,裝定防毒落Android電話度

iPhone 照裝

普通用家, 電腦無哂野最多都係無哂AV

手機無哂野就真係世界末日

icound
屌你老味
捉到條友未呀
想開電腦呀你老母

點解你覺得捉到就會停?

我用緊win7
跟住教學封port445又唔work
去windows程式果到又搵唔到果個option
搞到唔敢開
唔跟TEMPLATE 出POST既
唔跟TEMPLATE 出POST既

SORRY 覆錯另一個(9) POST
屌你老味
捉到條友未呀
想開電腦呀你老母

點解你覺得捉到就會停?

我用緊win7
跟住教學封port445又唔work
去windows程式果到又搵唔到果個option
搞到唔敢開

有冇裝防毒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞