F1 2021 巴林季前測試討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
炒完之後鏟草入pit罰5秒都過撚份
就算罰drive through佢都照入啦
唔通同你玩一個圈咩
Gay test
入就一定要入
但問題係罰佢區區5秒太便宜佢
黑平係罰則上都幫左佢幾次

其中一次係圖出灣擺尾夾左咸埋牆罰圖,咸夾人就無事
直接令圖無左分站第一嗰場?
19加拿大
有線都有得用 Fox Sport睇
呢場係咪完賽返pit後,圖走去調轉第1同第2名個牌?好小學雞但又覺得佢做得好
yes
咁樣黑哨法佛都有火啦,淨係調轉個牌咪算係咁,嬲起上嚟杯葛個頒獎禮我都覺得合理

但我仲係唔明點解垃利無即時上訴
好欣賞圖既行為
Aero未搞掂。等多一年就係我拉利年。
"Aerodynamics are for people who can't build engines." By Enzo Ferrari
呢場 屌佢老味 成村人嘈鳩FIA
FIA之後啲判罰先鬆手
18年 奧地利又話佢阻辛斯 罰三格
美國站落大雨 無減速又罰三格
根本對拉利係零容忍
對平治係勁包容
其實我都17年意大利個正賽排位 乜咁多人要罰格咩 係咪大部人因為要換PU而要罰格
又binc
垃利冇既嘢咪就係愛快既aero
果場啲人要換野 爆左限額
果場你排位排p20 最後好似有p15up
1、波箱故障:

為了彌補失去的下壓力,做出了極致的空動方案,更嚴密的包裹,W12和AMR21的熱風出口都減少到了最低限度,冷卻不足,使波箱過熱。

平治使用了2021款的新變速箱,

馬丁用的是去年的,

結果都出現了同樣的問題。

為了避免波箱的故障發生,平治的工程師們決定大大放慢換擋時間,造成了性能下降。

2、空氣動力學上的不平衡與不穩定的車尾

還需要分析,懷疑問題並不在車尾,那隻是看到的結果。

3、轉向。

咸狗曾向好友抱怨說,動力轉向太輕,不允許他開出通常的軌跡,導致汽車行為不可預測

Copy 啲字眼可能怪
aero唔似有問題
保子+綠平都好穩
係得咸狗成日甩尾
屌,正賽咪又係火星車
拉利多返40匹
話從haas同alfa果到得知
Aero問題應該係平治今年有問題
馬田淨係波箱問題
如果馬田解決到 咁就有機會
今年係呀圖年
垃利飛咗Hublot攬RM
辛斯又有得戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞