F1 2021 巴林季前測試討論區 3

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
Benz仆街 可喜可賀
兩個禮拜之後先有得睇車
AM就唔會有咩太大期望既
但我見圖既onboard 係ok既
我諗個問題應該唔係aero
平治一係試新野 一係新野搞唔掂
牛今年好撚正常 完全係岩晒max渣
上年試車推咗兩個po
今年就嚟四個
但腫瘤個位AM大過Benz, 同package下又唔應該係咁

綠平壞車入pit整車佢地都封左garage前門唔俾人影
我覺得第一站四萬應該有Q3 頭3
冬測隊隊都係咁既
你搵返有一年拉利遮住 但老麥啲人撚鳩佢地
唔好亂講野pls
唉 最慘唔知平治係真出事定扮野
靜靜地贏唔得既
咁易燈到咩
四萬今年有部好車
如果平治真係出事 佢要係頭幾場建立優勢
咁真係有機會
講起大牛, 其實Gas 嘅經歷算唔算側面印證咗大牛嘅車呢兩三年架車唔容易掌握?話晒佢返咗細牛之後長期都超水準發揮,去到monza 仲打低到快好多嘅麥記
最重要係開幕戰唔係主場
直覺似真出事>沙包mode
因為圖都出事
認同四萬係呢兩年最大機會,特別係今年
有架好車加黑平好似有問題,搶分係頭幾站
咸 onboard 都揸得有啲struggle
其實有冇人覺得BENZ同AM係測試緊upgrade版既部件所以有壞車,之前講過話今年Benz副引擎要場場開party mode,所以會唔會係處理緊動力輸出問題??

Btw不過老實講以Benz開發同解決問題既速度應該好快可以解決問題,到正賽照樣吊打其他車隊
睇完 rake angle果part

因為floor改例
令到車半面down force少左
所以low rake車 理論上表現差左
所以merc可能跟大牛
好可能係merc testing表現差既原因
因為未適應

然後訪問Vettel
然後講再講rake angle
但係攞張細牛同AM 圖黎比較
普京好明白BLM這個道理
我覺得佢係大牛果一年係真係有問題
做車手講feel 但佢成日睇住數據黎渣
邊度得,上年阿邦又係咁
同埋我覺得係有大壓力既
特別上到大隊 gas係大牛果年絕對係心理壓力大
去返細牛 細牛無點比壓力佢
重慢慢build up佢既抗壓能力 正面鼓勵
睇到佢反底真係好開心既
Btw 大牛應該19-20呢兩年部車係唔掂
之前有個巴打講
因為要追平治,所以部車好極端
無乜容錯空間 唔岩新手渣
細牛今年好撚對版
值得期待
Benz AM開季一定變翻正常:

唔得
今年試多最少三隊
麥>> am >> 平
平最少
有爸爸Stroll幫助下
究竟兒子Stroll係退休前有冇可能攞到一屆WDC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞