[ONCE]TWICE討論區(34) SIGNAL COMEBACK大發!!!

1001 回覆
41 Like 28 Dislike

熱搜
1. Twice signal
2. Signal
3. Twice

熱搜
1. Twice signal
2. Signal
3. Twice

only 第三首高質
only 第三首高質

最中意第2,3首
啫喱啫喱啫喱啫喱
LM
又有人開po踏twice,但都係第一時間走去聽
only 第三首高質

最中意第2,3首

我覺得第3首可以做主打都得
第二首高汁
個mv幾搞笑
係咪得我一個人係一聽就愛上
我覺得成首歌整體上幾好聽喎
同埋今次既風格唔同左 歌曲分配上又唔同左
幾有新鮮感
仲有我個人覺得之前TT knock kncok已經有種公式化既感覺
舞蹈又差唔多 歌曲分配又差唔多
反而今次cb有新改變我幾鐘意
都期待完整舞台 睇下隻舞係點樣

除咗前面momo mina段rap都幾鐘意
7年前嘅今日Wondergirls 出左同樣係外星人concept 嘅 2 Different Tears
Someone Like Me好好聽
我覺得成首除咗一開頭都好聽
我覺得成首除咗一開頭都好聽

I must let you know
SOMEONE LIKE ME最高質
Apple Music 有得聽喇
第三首都正

咁快,仲以為聽日先有

咁快,仲以為聽日先有

但我見得四首歌 冇第二同三首
隻藍色怪獸能力係咪反彈/無效
mina去催佢反被催...力瑜打佢一拳無傷...定延用能力行到最近之後自己反而唔郁到
玩哂...

我淨係知佢好柒
把聲唔似mina

我都覺。
點解 mina 會唱呢啲位。

同埋副歌位俾咗子瑜同 sana 而唔係兩個主唱, 想 demo 俾人知個個都唱得?有啲兵行險著,但個 chorus 係幾 catchy, 救番隻歌嘅怪 strcture (不過怪唔怪都係好主觀). 但覺得最尾如 end 喺 Nayeon 嗰句會好過再加 Momo / Mia Rap。

最後補多句, MV 個外星人 JYP 應該 air time 多過是但一個 member~

SIGNAL 大發!
等睇 showcase!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞